Tűzbiztonság

2022.12.19. 18:13

Nógrád megyében is várhatjuk a közeljövőben a kéményseprőt

A katasztrófavédelem 2023-ban is a fővárosban és tizenhét megyében látja el a kéményellenőrzési és tisztítási tevékenységet. Közzétették mikor, hol várható az ellenőrzés.

E-L. Zs.

Kéményseprő munka közben. Megkeresés nélkül csak társasházakhoz mennek.

Forrás: Nool.hu

Fotó: Imre György, Békés Megyei Hírlap

Jövőre is számíthatunk a kéményseprők munkájára Nógrád megyében. Egyre gyakoribbak a lakás és kéménytüzek, a rendszeres karbantartás fontos a megelőzéshez és a szén-monoxid-balesetek elkerüléséhez. A 2023-as társasházi sormunkatervet a katasztrófavédelem honlapján itt tette közzé. 

A felmérés idejére az ingatlan használója köteles lehetővé tenni és a feltételeket biztosítani a kéményseprő számára, hogy az időszakos sormunkára vonatkozó feladatait ellássa.

Az ellenőrzés magánszemélyek ingatlanában ingyenes, a vegyes tüzelésű kémények esetén évente, gázüzemű készülékhez kapcsolódó kémények esetében kétévente kötelező. A magánszemélyek a 1818-as telefonszámon igényelhetik a szolgáltatást, illetve online is intézhetik.

Társasházak esetében nincs teendője az ott élőknek, a megadott, kiértesített időpontra érkezik a kéményseprő. Aki családi házban él, ott a kéményseprő akkor jön, amikorra a tulajdonos időpontot foglal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában