Felújítás

2022.12.22. 11:01

Miniszterelnökségi támogatással újították fel a nézsai kastélyiskola kapuzatát

A Nézsai Mikszáth Kálmán Szlovák Nemzetiségi Általános Iskola újabb fejlesztése 7,9 millió forintnyi támogatásból valósult meg.

Lászlók Judit

A Miniszterelnökség támogatásával megújult a kapuzat is

Forrás: Beküldött fotó

Ahogy arról korábban beszámoltunk a Miniszterelnökség tavaly 60 millió forint támogatást ítélt meg a Nézsai Mikszáth Kálmán Szlovák Nemzetiségi Általános Iskola fejlesztésére. Sztankóné Steflik Éva, az iskola igazgatója portálunknak elmondta, hogy az intézmények otthont adó Reviczky-kastély felújításának első ütemében megvalósult a pince felújítása, valamint a teljes épület injektált falszigetelése.

A Miniszterelnökség támogatásával megújult a nézsai iskola kapuzata is
A nézsai iskola szépen felújított kastélyépületben működik
Forrás: Nool archívum

– A második ütemben 80 millió forintot költöttünk az épület tető-és bádogosszerkezetek javítására, az erkélyek szigetelésére, burkolására, valamint kőkorlát gyártására és beépítésére. Emellett elkészült a kockakő járda és keménymészkő lábazat – fogalmazott Sztankóné Steflik Éva. 

Hozzátette: a Miniszterelnökség 7,9 millió forint értékben támogatta továbbá az iskola kapuzatának és behajtójának kialakítását is, amely a közelmúltban készült el. A fejlesztés azért is volt fontos, mert így a kastély kapuját és teraszkorlátját vissza tudták állítani a korabeli állapotába.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában