Csokiszalon

2022.12.10. 17:17

Mennyei csokoládék csábították a gyarmati szalon vendégeit + fotók

Adventi csokiszalon várta az érdeklődőket Balassagyarmaton péntek este a Mikszáth Kálmán Művelődési Házban. Az eseményen Jagyutt Péter, a Jagyutt Cukrászat édes történetét osztotta meg a közönséggel, melyet egy zenés est követett a századfordulós hangulatot idéző helyszínen.

Ember-Lukács Zsófia

Jagyutt Péter mestercukrászt Olicsek Ádám műsorvezető kérdezgette a csokiszalonban

Forrás: Nool

Fotó: E-L. Zs.

Jagyutt Péter mestercukrász, a balassagyarmati Jagyutt Cukrászat tulajdonosa megosztotta a hallgatósággal, milyen a karácsony egy cukrász családnál. 

–Nem olyan mézes-mázas, mint gondolnánk, mert ellátási felelősségük van – kezdte a mestercukrász. Hozzátette: számukra az első az, hogy minden ember asztalára édesség kerülhessen. 

A cukrász kifejtette, hogy maga is ezt a mintát látta a szüleitől és az unokáknak is ezt a példát mutatja.  Számára a karácsony egyenlő a családdal, a szülői melegséggel, az édesanya tradicionális főztjével és a közös énekléssel. A kor előrehaladtával megtanulta elfogadni, hogy a karácsony előtti időszak sok munkával és áldozattal jár, azonban most is ugyanazzal a lendülettel segíti a fiatalabb generációt a cukrászdában, ahová még a beszélgetés után is igyekezett vissza bejglit sütni. Gyermekkorára visszaemlékezve elmesélte, hogy mindig kíváncsian felkutatta a karácsonyi ajándékokat a testvérével, de ugyanúgy tudott örülni minden meglepetésnek, mintha először látná. 

Hozzátette, hogy mézeskalácsiparral és marcipándíszekkel, majd később dobos tortával kezdték meg a sütést Balassagyarmaton, míg 2007 óta már 800 négyzetméteren tevékenykednek.  Jagyutt Péter a jelenlévőket saját készítésű rumos meggyével, a desszertek királyával ajándékozta meg.

Ezt követte a Kamara együttes szerenádja karácsonyi dallamokkal a főszerepben, majd Bérczi Bálint előadásában Elvis-slágerek csendültek fel. A különleges estén ünnepi édességeket és italokat lehetett kóstolni: köztük többféle csokoládét, tojás likőrt és forralt bort is. A karácsonyi mintás pulóverben érkezők versenyét is megtartották. Végezetül Makrai Dorottya Xmas Pop modern zenei előadásával és karácsonyi karaoke partival zárták a rendezvényt. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában