Virsli

2022.12.29. 13:51

Megindult a roham a nógrádi üzletekben a szilveszteri slágertermékekért

Sokan a közelgő szilveszterre készülnek a karácsony utáni napokban. A szilveszteri menü sem hiányozhat az asztalról. Népszerű ilyenkor a pezsgő, virsli és a lencse is, hiszen az utóbbi a hiedelem szerint a gazdagságot jelképezi. Nem véletlen, hogy a héten a nógrádi üzletekben is e termékeket keresték leginkább.

E-L. Zs.

Az óév búcsúztatásához kapcsolódó termékek értékesítésénél figyelhető meg jelentős bővülés: a különféle szeszes italokból, virslifélékből, malachúsból, sós ropogtatni valókból vásároltak az elmúlt napokban a megszokottnál is többet a Nógrád megyei vásárlók. 

Sok szilveszteri asztalra kerül virsli
Sok szilveszteri asztalra kerül virsli 
Fotós: H.Cs. / Forrás: Nool

– A szilveszteri periódusban a virsli a legkeresettebb, s noha ez egész évben slágerterméknek számít, ilyenkor akár négyszeres forgalmat is elér. Mivel az ár komoly szempont a vásárlók körében, így a sertéshúsból készült frankfurtitól a magasabb minőséget képviselő juhbeles, bécsi virslikig széles a választék – tájékoztatott Maczelka Márk, a Spar Magyarország kommunikációs vezetője. 

Hozzátette: az üzletek 600-800 tonnányi virslivel minden árkategóriában felkészülnek a szilveszteri szezonra. A jelenlegi gazdasági helyzetet figyelembe véve ugyan elképzelhető esetleges mennyiségi visszaesés ebben a szegmensben. A korábbi évek tapasztalatai szerint a frankfurti és a juhbeles virslik voltak a leginkább kedvelt termékek.

Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország vállalati kommunikációs cégvezetője érdeklődésünkre elmondta: üzleteikben többszörösére nő a lencse kereskedelmi forgalma is, de a pezsgőknél már  a karácsony előtti időszakban érzékelhető volt a jelentős növekedés. 

– Az áruházakban szintén a virsli, a lencse, a pezsgő, az egyéb alkoholos italok forgalmában számítunk kiugró növekedésre a szilveszter előtti napokban. Az elmúlt napokban is természetesen már szilveszterhez és az új évhez kapcsolódó termékek kerültek a fókuszba. Ilyenek a pezsgők, a virslik, a különböző rágcsálni valók, vagy épp az újévkor elmaradhatatlan lencse is – fogalmazott a kommunikációs cégvezető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában