Karitász

2022.12.18. 13:42

Közösségi összefogással készült a drégelypalánki betlehem

E-L. Zs.

A drégelypalánki Szondi parkban az idén is sok segítő összefogásával elkészült a Jézus születését felidéző betlehemi életkép. A karitászcsoport kezdeményezésére sok ember együtt dolgozott a megvalósításon.

A betlehem természetes és újrahasznosított anyagokból, közösségi összefogással készült el
Fotós: Ember-Lukács Zsófia / Forrás: Nool

Benyó Jánosné, a Drégelypalánki Karitász Csoport vezetője megkeresésünkre elmondta, hogy a tavalyi évhez hasonlóan idén is felépítették a település betlehemét, most azonban a templomkert helyett a falu központjában a Szondi parkban helyezték el, így mindenki megcsodálhatja az életnagyságú építményt. 

Kiemelte: a csoport vállalta, hogy a bábukat felöltöztetik és beszerzik a korabeli tárgyakat. Sok önkéntes is csatlakozott a csapathoz, többek között Miklós Máté helyi vállalkozó, aki nem csak biztosította a faanyagot az építményhez, hanem megtervezte és el is készítette azt, több helybéli segítségével. Volt, aki a szaktudását adta az építéshez, vagy épp textilanyagokról gondoskodott. A betlehem természetes és újrahasznosított anyagokból, közösségi összefogással készült el.

A karitász csoport vezetője hozzátette: a betlehem állításával az volt céljuk, hogy a karácsonyi eseményt felidézzék, minél egyszerűbb és valósághűbb ábrázolással, amelybe egykor beleszületett az isteni kisded is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában