Ünnepváró

2022.12.20. 06:50

Koszovóban szolgáló katonáknak küldték el rajzaikat a dorogházai diákok

A dorogházai Móra Ferenc Általános Iskola tanulói a közelmúltban honvédelmi gyermek és ifjúsági alkotói pályázaton vettek részt.

Gulyás Edina

A koszovói misszió magyar katonáit lepték meg alkotásaikkal a dorogházi tanulók

Forrás: Nool.hu

Fotó: Beküldött

A gyerekeknek az volt a feladatuk, hogy megjelenítsék mit jelent számukra a haza, a hősiesség, a katonaság és a biztonság. A tanulókat Varga Dóra, az intézmény pedagógusa segítette a pályamunkák elkészítésében. 

– Diákjaink alkotásai kiállításon is megtekinthetők, de volt, akinek a műve eljutott a koszovói békefenntartó misszióban szolgáló katonákhoz – tájékoztatott Balázs Beáta tagintézményvezető. – A napokban nagy öröm és meglepetés érte iskolánk közösségét: egy igazán megindító levelet kaptunk az egyik katona édesanyjától. 

Ebben név szerint Tóth Gergő 6. osztályos tanulónak tolmácsolja fia üdvözletét és köszönetét a levélíró. Amint beszámolt róla, gyermeke szeptember óta tartózkodik Koszovóban és csak márciusban tér haza Magyarországra. Az ott szolgáló katonáknak nagyon jól esett, hogy gondolnak rájuk idehaza. Úgy fogalmazott: ez idén a legszebb karácsonyi ajándék számukra. Az édesanya végül megköszönte a lehetőséget mindazoknak, akik ilyen ajándékkal lepték meg a fiát és társait. 

Az intézmény közösségi oldalán a hatodik osztályos diákok közös képpel üzentek a katonának. Kezükkel szívet formálva köszönték meg a levelet. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában