Támogatás

2022.12.07. 19:55

Kárpátaljai óvodások mindennapjait varázsolja szebbé a nógrádiak adománya

A Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkársága a Civil Központok országos hálózata, valamint a Katolikus Karitász együttműködésével az adventi időszakában adománygyűjtést szerveztek a kárpátaljai magyar óvodák, gyermekotthonok, bentlakásos intézmények, általános és középiskolák, továbbá kollégiumok számára. A nógrádi civilek a nagybocskói gyermekek ünnepét varázsolták szebbé.

G. E.

– A felhívásra szűkebb hazánkból is sokan megmozdultak, önkormányzatok, vállalkozók, civil szervezetek és magánszemélyek is a kezdeményezés mellé álltak. A napokban eljuttattuk a szállítmányt a Katolikus Karitász segítőinek, akik közvetlenül adják át a kárpátaljai Nagybocskón található Romzsa Tódor Katolikus Karitasz Óvoda gyermekei számára – tájékoztatott Vadasi Zsuzsanna, a Nógrád Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ vezetője. 

Mint mondta: hasznos, a mindennapi életet megkönnyítő eszközöket, bútorokat és tisztítószereket, valamint játékokat, élelmiszereket adományoztak a felajánlók, így sikerült a határon túli intézmény minden kérését teljesíteni. Az egyik legfontosabb kérést a Salgótarján Összevont Óvoda és Bölcsőde teljesítette: fa kisszékek és kisasztalok érkeztek tőlük a kárpátaljai óvodásokhoz.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában