Télapó

2022.12.08. 15:49

Hó híján traktorral járta végig Csécsét a Mikulás

G. E.

Különleges, Mikulás napi meglepetést szerveztek a faluban élő gyerekeknek a napokban. Öt helyi fiatal fejéből pattant ki az ötlet, hogyvégigjárják a község utcáit és mosolyt csalnak az arcokra. Az elképzelést tettek követték, és a fehér szakállú manó kísérőivel megvalósította a tervet.

– Sándor István, Danók István, Jónás Zsanett Laura, Dankóné Varga Nikoletta és jómagam döntöttünk úgy, hogy egy nem mindennapi meglepetéssel kedvesedünk a gyerekeknek – tájékoztatott Farók Rita főszervező. – Mivel hó nem esett, így szánkó helyett fűnyíró kistraktorral jártuk az utcákat, amit Kubatov Gábor helyi lakos ajánlott fel számunkra. Az elképzelést a helyi önkormányzat is támogatta, ennek köszönhetően jutott szaloncukor azoknak, akik otthonuk előtt szerettek volna találkozni a Mikulással. 

Mint mondta, a járművet fényfüzérekkel díszítették, az utánfutón egy bársonyfotelben foglalt helyet a télapó. Rudolf, a rénszarvas vezette a traktort, amiről ünnepi dallamok csendültek fel. A három manó segítette a cukorkaosztást. A helyiek örömmel fogadták a produkciót, a fiatalok versekkel, dalokkal, rajzokkal köszöntötték az ősz apót, akivel sok közös fénykép is készült. 

– Nagyon pozitív visszajelzések érkeztek, sok mosolygó, csillogó szemű gyermek örült a meglepetésnek. Azonban nem csak ők, hanem a felnőttek is szívesen fogadtak minket. A falu összes utcáját végigjártuk, több óráig úton voltunk – fogalmazott Farók Rita, aki azt is elárulta, hogy a kedvező fogadtatásnak köszönhetően úgy döntöttek: hagyományt teremtenek a Mikulás-napi programból és jövőre újra nyakukba veszik a falut.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában