Betlehem

2022.12.11. 07:05

Helyi egyesület állította a csécsei betlehemet

A falu kulturális életének fellendítéséért hívta életre egy maroknyi csapat a Csécse Településért Egyesületet 2008-ban, azóta minden esztendőben a szervezet állít betlehemet a falu központjában.

G. E.

Évről évre bővíti a csécsei egyesület a jászolt

Forrás: Nool

Fotó: G. E.

Idén sincs ez másként, a tagok közül többen is sokat dolgoztak azért, hogy ünnepi díszbe öltöztessék a települést. 

Sevelyáné Varbai Mária, az egyesület elnöke arról tájékoztatott, hogy a bibliai alakokkal benépesített alkotás évről évre bővül, idén pedig egy fotósarkot alakítottak ki annak közelében. Mint mondta, a községben nem mindennapi adventi koszorú varázsol meghitt hangulatot: Mónus Béla helyi fafaragómester által alkotott angyalfigurák teszik azt különlegessé. 

– A hagyományokhoz híven az adventi időszakban ünnepre hangoló programokkal készülünk az év legszebb időszakára. Minden hétvégén más helyi szervezet gyújtja meg a gyertyát a koszorún, és műsort is adnak ezeken az alkalmakon. A negyedik láng fellobbanását követően pedig az egyesület ebben az évben is megrendezi a Mindenki karácsonyát december 18-án a művelődési házban. Az ide látogatók helyi csoportok előadását láthatják, de meghívott vendégként színpadra lép a Valcer Klarinét Kvartett is, majd megvendégeljük a falu lakóit – fogalmazott az elnök.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában