Útviszonyok

2022.12.13. 16:07

Feszített munkatempóban dolgoztak a bárnai utak csúszásmentesítésén

Az elmúlt napok megfeszített munkájának köszönhetően csúszásmentessé váltak a település közútjai a hétvégi és a hétfői havazást követően.

V. E.

A közintézmények, a boltok és a buszmegállók környékének csúszásmentesítésére kiemelten figyelnek

Forrás: MW | Illusztráció

Fotó: Bencsik Ádám

Oravecz Roland, a község polgármestere portálunk érdeklődésére elárulta, hogy a hóeltakarítást kézi erővel kezdték meg vasárnap hajnalban, az első megmaradó hó lehullása után. Hozzátette: ezt követően a gépek is útra keltek, a munkát pedig még a mai nap folyamán is folytatták.

– Amennyiben nem így tettünk volna, akkor a téli csapadék rétegei egymásra fagyva olyanná tették volna az utak és járdák felületét, mint a korcsolyapálya. Feszített munkatempóban dolgoztunk azért, hogy mindezt megelőzzük. A kapacitásunk elegendő ahhoz, hogy községünk minden útjáról eltakarítsuk a havat. Ezek mellett a meredek utakon, illetve a forgalmas útszakaszokon túl természetesen a közintézmények, a boltok és a buszmegállók környékének csúszásmentesítésére is kiemelt figyelmet fordítunk. Éppen emiatt ez utóbbi területeket sóval is felszórtuk – hangsúlyozta Oravecz Roland. A polgármester arra is rámutatott, hogy a munkájuk gyümölcsét a térfigyelő rendszerük mátrixa is jól szemlélteti, hiszen a felvételeken jól látható, hogy az utakat nem borítja letaposott hó, vagy jégpáncél, hanem azok sónedvesek.

Hozzátette: a település utcáinak és járdáinak téli csúszásmentesítéséhez 10 tonna útszórósó, illetve 50 tonna kőzúzalék áll a rendelkezésükre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában