Balassagyarmat

2022.12.03. 14:59

Egységesítették az utcaneveket Balassagyarmaton – lista

A helyi önkormányzat feladatai közé tartozik a közterületek elnevezése. A rendelet azonban eddig nem tért ki a magánutak elnevezésére, ezért Balassagyarmat képviselő-testülete november 23-i ülésén szabályozta a közterület elnevezés rendjét és pontosította az utcajegyzéket – számolt be róla Csach Gábor polgármester.

E-L. Zs.

Jogszabályváltozás miatt már nem lehet helyrajzi számra lakcímet igényelni, céget bejelenteni, ezért fontos elnevezni a külterületi utcákat is. 

Csach Gábor polgármester megkeresésünkre arról adott tájékoztatást, hogy kérelem érkezett a hivatalhoz egy magánút elnevezésével kapcsolatban, amely több lakót és céget is érint. Az elnevezési kérelmet a Nyírjes egykori TSZ út vonatkozásában nyújtották be. Az érintettek szavazatai alapján Öreg major lesz a neve, amennyiben azt a testület is jóváhagyja decemberi ülésén. A korábbi rendelet nem tartalmazott külön rendelkezéseket a magánutak elnevezésére, ezért volt szükség a módosítására.  

A polgármester közösségi oldalán is közzétette Balassagyarmat utcajegyzékét, összesen 189 darab, majd nyolcvan kilométer hosszan, így mindenki ellenőrizheti a pontos utcaneveket és ismerkedhet az új elnevezésekkel.

A legutóbbi módosítás óta a képviselő-testület által időközben elfogadott új elnevezésekkel főként a Nyírjesben, a Homoki szőlőkben és Nyírjes puszta külterületein találkozhatunk: Homoki dűlők, Pálinkás dűlő, Béka utca, Gólya utca, Pacsirta út.

Kiteszem nektek, hogy mindenki lássa milyen utcáink vannak. Összesen 189, majd nyolcvan kilométer hosszban  írta a posztban, ahol megtalálhatóak a nevek:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában