Jótékonyság

2022.12.20. 20:31

Adománnyal tették szebbé a speciális nevelési igényű tarjáni gyermekek karácsonyát + fotók

Sajátos nevelési igényű nógrádi gyermekek karácsonyát teszi szebbé az a támogatás, amit a salgótarjáni Illyés Gyuláné Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény kapott.

Gubányi Patrik

A gyűjtésből származó pénz a gyerekek intézményi életét teszi szebbé és jobbá

Forrás: Nool

Fotó: Hegedűs Márk

Speciális nevelési igényű gyermekeknek indított karácsonyi adománygyűjtést a Fundamenta Gondoskodás Alapítvány. A Nógrádi Autizmus Alapítványnak adtak át 200 ezer forintot. Az összegből az Illyés Gyuláné Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény óvodásainak és iskolásainak szereznek örömet és teszik még jobbá az ott tartózkodásukat.

Németh-Vas Zsanett, az Illyés Gyuláné Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény óvodavezetője portálunk kérdésére elmondta: Szolnoki Bélától, az alapítvány nagykövetétől kapott nemrég megkeresést, miszerint adománygyűjtést szerveznek és a Nógrádi Autizmus Alapítványt szeretnék támogatni. 

– A felajánlást az autizmus alapítvány nagy örömmel fogadta. A 200 ezer forintból tudják támogatni a gyógypedagógiai óvodában és az autista iskolában lévő gyermekeket is. A kicsik karácsonyi műsorral készültek az alapítvány nagyköveteinek,  Szolnoki Bélának és Horváth Tamásnak a  segítségért cserébe – nyilatkozta Németh-Vas Zsanett.

A felajánlók két közreműködőt is szerveztek a gyerekeknek az átadóra, a bohócruhás jótevők lufikat is hajtogattak a gyerekeknek. 

Varga Gézáné, az intézményegység vezetője és a Nógrádi Autizmus Alapítvány elnöke portálunknak kiemelte, hogy 1992 óta működik az egyesületük, amelyet szülők hoztak létre azzal a céllal, hogy az autizmussal élő gyermekeknek nyújtson érdembeli támogatást és ellátást. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában