Ünnepvárás

2022.12.20. 19:54

A salgótarjáni szeretet utcáján mindenkinek jutott ma egy csepp figyelem + fotók

Rászoruló gyermekeknek, egyedül élő időseknek, menekülteknek, betegeknek szervezett egész napos programot „Szeretet utca 22.” elnevezéssel a Magyar Vöröskereszt Nógrád Megyei Szervezete a Nógrád Megyei Tudományos Ismeretterjesztő Egyesülettel karöltve. Salgótarján szívében, a Mérleg úton ajándékokkal, színes programokkal, karácsonyváró készülődéssel fogadták a meghívottakat, de minden járókelőnek jutott egy cseppnyi szeretet.

Gulyás Edina

Kicsiket és nagyokat is megörvendeztettek a szeretet közeledő ünnepe alkalmából a megyeszékhelyen

Forrás: Nool

Fotó: Hegedűs Márk

Színes karácsonyi forgatagba cseppentek azok, akik ma a nógrádi megyeszékhely belvárosában, a Mérleg úton jártak. A Magyar Vöröskereszt megyei szervezte és a Tudományos Ismeretterjesztő Egyesület idén közösen szervezte meg a „Szeretet utca 22” elnevezésű programot, amely széles körű összefogás eredményeként, támogatóknak köszönhetően valósult meg. A rendezvényre meghívást kaptak a gyermeküket egyedül nevelő szülők csemetéi, a betegek, az egyedül élő idősek és a megyében tartózkodó menekültek is. 

A megjelenteket Pálinkás Sándorné, az ismeretterjesztő egyesület elnöke köszöntötte, aki elmondta, hogy hosszú évek óta Én karácsonyom címmel hirdetnek rajz és irodalmi pályázatot. Ebben arra kérik a fiatalokat, hogy fejtsék ki gondolataikat a szeretetről, a karácsonyról és a szolidaritásról. 

– Ezek a fogalmak nagyon fontosak napjainkban. Olyan szervezetekkel, civil egyesületekkel dolgozunk együtt, amelyeknek célja embertársaik önzetlen segítése. Szeretnénk ezt az üzenetet átadni a gyerekeknek is – fogalmazott Pálinkás Sándorné. 

Szeretet utcája Salgótarjánban
Érdekes programokban, látványosságokban sem volt hiány az egész napos rendezvényen
Fotós: Hegedűs Márk / Forrás: Nool

Dr. Bablena Ferenc, a megyei közgyűlés alelnöke beszédében kifejtette: meggyújtottuk az adventi koszorú negyedik gyertyáját, ami a szeretetet jelképezi. Ez az érzés meghatározza egy ember, egy közösség, egy város és az egész nemzet életét. Ha szeretettel fordulunk a szegények, az elesettek felé, boldogabbá tehetjük mások életét és önmagunk is boldogabbak lehetünk. 

– Díszbe öltözött a város, kicsinosítottuk otthonainkat és a lelkünket is ki kell fényesítenünk a közelgő ünnepre. A mai nap ez utóbbihoz adhat jó kapaszkodót – hangsúlyozta köszöntőjében dr. Dániel Zoltán, Salgótarján alpolgármestere. – Karácsonyhoz közeledve érzékenyebbek vagyunk a jóra, egymás megsegítésére, támogatására. Kívánom, hogy ez ne csak év végén, hanem az egész esztendőben így maradjon – tette hozzá. 

Juhászné Kincses Helén, a vöröskereszt megyei alelnöke, a Szeretet utca elnevezés ötletgazdája arról beszélt, hogy a mai gondokkal teli világban türelmetlenek és kemények vagyunk egymással. Azonban az adventi időszakban össze kell fognunk. A program arra irányítja a résztvevők figyelmét, hogy szeretet a boldogság forrása, tehetünk azért, hogy jobb legyen a világ körülöttünk. 

A rászorulók számára szervezett jótékonysági célú karácsonyi forgatagban mikulás csomagot, tartós élelmiszert, a menekülteknek téli öltözéket is osztottak, de minden járókelő kapott valami apró ajándékot. A nap folyamán véradást is szerveztek, valamint kihirdették az Én karácsonyom rajz és irodalmi pályázat eredményeit is. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában