Oktatás

2022.11.19. 12:50

Vadonatúj rutinpályán gyakorolhatják a vezetést a diákok a szécsényi iskolában

– Minden középiskola életében fontos esemény a beiskolázás, mi is így vagyunk ezzel – mondta Filkor Lajos, a szécsényi Lipthay Béla Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakközépiskola és Kollégium igazgatója. Az intézményben nemrég az új rutinpályát is átadták.

Sz. F.

Filkor Lajos igazgató elmondta, hogy a rutinpálya sokat jelent az iskolának

Forrás: Nool

Fotó: Sz. F.

A Nemzeti Agrárkamara segítségével beiskolázási tábort szerveztek, amelynek keretében a fiatalok bepillantást nyerhettek az iskola, a tangazdaság, a tanműhely életébe. Ősszel szintén tartottak egy ilyen jellegű rendezvényt, amelyen mintegy 150 diák vett részt a megye különböző iskoláiból. Az iskolai élettel, a gépészettel ismerkedhettek meg a tanulók. 

Minap is voltak látogatóik, sok diák érdeklődik az iskolában zajló munka iránt. Nemrégiben az új rutinpályát is átadták a tanműhely udvarán, amelyet természetesen a fiatalok is megnézhetnek. Az igazgató utalt rá, hogy a rutinpályát az iskola diákjai használhatják majd. 

A képzési és kiviteli követelmények előírják az iskola számára, hogy a gépész és a mezőgazdasági gépész diákoknak T kategóriás vezetői engedélyt kell szerezniük, amely vontató vezetésére jogosít. Teherautó vezetésére is megszerezhetik a diákok az engedélyt, illetve személyautó-vezetés megtanulására is lehetőséget biztosítanak a számukra. 

Az igazgató elmondta, hogy az új rutinpálya kialakítása komoly beruházást jelentett az intézmény számára. Az építkezést három éve kezdték el, s több mint 3000 négyzetméter területet térköveztek, illetve aszfaltoztak le.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában