Gazdaság

2022.11.23. 15:15

Salgótarjánban adtak képet Nógrád gazdasági eredményeiről + fotók

Szűkebb hazánk gazdasági életét és legfontosabb szereplőit mutatja be évről évre a TOP 50 elnevezésű összeállítás, amit idén is a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága állított össze.

Gulyás Edina

A TOP 50 című kiadvány bemutatója után Nógrád megyei gazdasági díjakat is átadtak Salgótarjánban

Forrás: Nool.hu

Fotó: Hegedus Mark

A legújabb kiadványt ma mutatták be a Megyeházán, emellett átadták a kamara által alapított gazdasági elismeréseket is. Idén 16. alkalommal mutatták be a TOP 50 elnevezésű, Nógrád megye gazdaságát bemutató és elemző összeállítást, amelynek adatait tanulmányozva és elemezve sok hasznos ismeretet szerezhetünk. 

A megyeháza dísztermében ma mutatták be a kiadványt, amit, haladva a modern kor vívmányaival, nem nyomtatott formában, hanem külső adathordozón vehettek kézbe a jelenlévők.

TOP 50 bemutatója és díjátadás Salgótarjánban
Dr. Torday Péter: Nógrád megye rendkívüli potenciállal rendelkezik földrajzi fekvését, természeti környezetét tekintve
Fotós: Hegedus Mark / Forrás: Nool.hu

– A TOP 50 kiadvány a Nemzeti Adó- és Vámhivatal adatain alapul, így pontos képet mutat a megye 2021-es üzleti évéről – fogalmazott köszöntőjében dr. Torday Péter, a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke. – Nógrád megye rendkívüli potenciállal rendelkezik földrajzi fekvését, természeti környezetét tekintve, azonban gazdasági mutatóink még nem a megfelelő helyen mozognak. Azt kívánom, hogy Nógrád megye mielőbb rákerüljön az ország gazdasági térképén az őt megillető helyre!

A rendezvényen két, a megyei és az országos gazdasági környezetet bemutató előadással csináltak kedvet a kiadványhoz. Elsőként dr. Gaál Zoltán, a NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatóságának igazgatója ismertette szűkebb hazánk tavalyi gazdasági eredményeit. Mint mondta, valóban arról tud beszámolni, hogy a 2021-ben sikerült túlszárnyalni az adóbevételek tekintetében a járvány által meghatározott 2020-as, de még a sokkal jobb mutatókkal bíró 2019-es esztendőt is.

TOP 50 bemutatója és díjátadás Salgótarjánban
Dr. Gaál Zoltán ismertette szűkebb hazánk tavalyi gazdasági eredményeit
Fotós: Hegedus Mark / Forrás: Nool.hu

– A koronavírus-járványnak nem csak negatív hatása van. Számos olyan megoldás született, olyan új technológiákat vezettek be a vállalkozások, amelyek eredményességüket növelték – hangsúlyozta az igazgató. – A számok azt bizonyítják, hogy Nógrád megye gazdasága a covid után rendkívül gyorsan talpra tudott állni. 

Magyarország és Közép-Európa gazdasági kilátásairól dr. Becsey Zsolt, közgazdász, a Károli Gáspár Református Egyetem oktatója tájékoztatta a meghívottakat. 

Az előadásokat követően adták át a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által alapított díjakat, amivel 2007 óta ismerik el a megyében működő vállalkozásokat több kategóriában. A Palócföld Gazdaságáért-díjat nagyvállalati kategóriában a mátranováki Bombardier Transportation Hungary Kft., az Alstom csoport tagja érdemelte ki idén. 

TOP 50 bemutatója és díjátadás Salgótarjánban
Kéri István, lapunk külső munkatársa is elismerésben részesült
Fotós: Hegedus Mark / Forrás: Nool.hu

A díjat kis- és közepes vállalkozások kategóriában a salgótarjáni Kartonázs Kft., valamint Kéri István, a Nógrádi Média Műhely Kft. vezetője vehette át. 

A Nógrád Megye Szakképzéséért-díjat a tanulóképzésben nyújtott magas színvonalú tevékenységéért a pásztói Al Rabló Éttermet működtető KH Gasztro Kft-nek ítélték idén. 

Az elismerések átadását megelőzően valamennyi vállalkozás működését megismerhették a a jelenlévők, majd Szabó Sándor, Nógrád megye főispánja mondott pohárköszöntőt a programot lezáró állófogadáson. 

TOP 50 bemutatója és díjátadás Salgótarjánban
Szabó Sándor főispán pohárköszöntője. Büszkék lehetünk azokra a vállalkozásokra, amelyek a TOP ötvenbe kerültek
Fotós: Hegedus Mark / Forrás: Nool.hu

– A mai ünnepségen képet kaptunk megyénk gazdasági helyzetéről a NAV szemüvegén keresztül, megismertük, hogy hazánk hogyan teljesít az Európai Unió országain belül. Legyünk büszkék arra a TOP ötven vállalkozásra, akik bekerültek ebbe a kiadványba. A jelenlegi gazdasági helyzet ugyan ad némi aggodalomra okot, de ha nem veszítjük el a munkabírásunkat, a jó kedélyünket és az optimizmusunkat, akkor szép jövő állhat előttünk – emelte poharát Szabó Sándor. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában