Segítség

2022.11.20. 15:32

Négyszáz kenyeret osztottak szét a rászorulók között a salgótarjáni templomoknál

Hosszú évek hagyományának megfelelően, Szent Erzsébetre emlékezve idén is öt szervezet fogott össze a megyeszékhelyen annak érdekében, hogy a szent példáját követve segítsenek a rászorulókon.

G.E.

Sok segítséget jelent az adomány

Forrás: Nool

Fotó: H.Cs.

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége jó pár évvel ezelőtt felkarolta és az élére állt annak a kezdeményezésnek, amely szerint kenyeret osztanak a nehéz sorsúaknak. A karitatív programhoz idén is csatlakozott a Szent Lázár Lovagrend, a Katolikus Karitász helyi csoportja, a Keresztény Demokrata Néppárt helyi szervezete, valamint a Követ Kőre Főplébániai Egyházközségért Alapítvány is. Erzsébet napjához igazodva, a november 19-i hétvégén osztották ki Salgótarján több helyszínén is a szentmisén megszentelt kenyereket. 

–  Hát nem megmondtam nektek, hogy csak boldoggá kell tenni az embereket! – idézte Szent Erzsébet szavait Varga András atya, a Szent József templomban tartott szentmisét követő kenyérszentelésen. Mint mondta, a nógrádi megyeszékhelyen idén is több katolikus szervezet fogott össze azért, hogy megemlékezzenek a szentről, aki példát állított elénk. Megmutatta, hogy hitünk megélése a tetteinken keresztül mutatkozik meg. 

– Isten legnagyobb ajándéka a mindennapi kenyér. Árpád-házi Szent Erzsébet sokat tett a szegényekért, mindig segített rajtuk, olykor csak egy szelet kenyérrel is. Napjainkban róla elnevezett kenyeret, Erzsébet-kenyeret is sütnek a pékek – fogalmazott beszédében az atya, majd megáldotta azokat. 

Dr. Sasváry Erzsébet, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége helyi csoportjának elnöke elmondta: évekkel korábban állt a kezdeményezés élére a szövetség, azzal a céllal, hogy a szegények jótevőjére emlékezzenek. Mivel megyénkben sok a rászoruló, így évről évre sokaknak tudnak ezen a módon segíteni. Idén 400 fél kilós kenyeret sütött Eszes Zoltán vizslási pék, aki minden évben támogatja a kezdeményezést. Az általa készített finomságokat a hétvégén a salgótarjáni rászorulók, hajléktalanok kapták meg. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában