Ünnepvárás

2022.11.28. 14:12

Minden adventi hétvégén újabb településrész ölt ünnepi ruhát Nemtiben

G. E.

Advent első hétvégéjén szorgos kezek öltöztették ünnepi díszbe a község egy pontját. Az Ilonatelepi elágazóban egy nagy adventi koszorú és szépen felöltöztetett karácsonyfa fogadja a környéken élőket és a településen keresztül haladó autósokat. A Kiskerttől a bográcsig Egyesület tagjai, egy maroknyi lelkes magánszeméllyel közösen most is összefogott, hogy meghitt hangulatot varázsoljanak a községbe. 

– Tavaly is hasonlón módon díszítettük fel Nemti számos pontját, most szintén úgy döntöttünk, hogy minden szombaton más helyszínen dekorálunk. Néhányan már évek óta minden nagyobb ünnep előtt igyekszünk szebbé, az alkalomhoz méltóvá változtatni lakóhelyünket. Örömmel vesszük, ha csatlakoznak hozzánk azok, akik támogatnák kezdeményezésünket – fogalmazott Ládeczki Anita, az egyik főszervező. 

Mint mondta, a helyiek körében is egyre inkább pozitív fogadtatása van az akcióknak, egyre többen veszik ki részüket a feladatokból. A szükséges kellékeket a faluban élők, a vállalkozók felajánlásaiból, valamint a Kiskerttől a bográcsig Egyesület által nyert pályázati támogatásból biztosítják. 

– Az Ilontelepi elágazóban elhelyezett fenyőt és a díszítéshez szükséges örökzöldeket Matikovszkiné Medve Mirtill, az egyesület tagja ajánlotta fel, a dekorációt pedig volt aki saját kezűleg, szabadidejében készítette el – tájékoztatott Szota Ferencné, az egyesület elnöke, hozzátéve: – Minden adventi hétvégén a falu egy újabb pontját varázsoljuk szebbé, majd közös gyertyagyújtásra várjuk azokat, akik szeretnének jó hangulatban, a faluban élőkkel együtt hangolódni az ünnepre. Forralt borral, süteménnyel, teával kínáljuk az alkalmakra látogatókat. A negyedik adventi vasárnap a szabadtéri színpadnál gyűlünk össze, ahol műsorral tesszük színesebbé, meghittebbé az ünnepi készülődést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában