Segítség

2022.11.05. 11:41

Mesekönyveket gyűjtenek a nógrádi rászorulóknak

Mesekönyveket gyűjt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, amellyel a hátrányos helyzetű településeken élő gyermekek mindennapjait igyekeznek szebbé varázsolni.

G. E.

– A mese magával ragad, elvarázsol, megnevettet, megborzongat, tanít, hat a beszédfejlődésre, a képzelőerő alakulására, az érzelmi, értelmi fejlődésre, erősíti a társas kapcsolatokat. A hátrányos helyzetű településeken születő gyerekek számára többnyire nem adatnak meg az optimális fejlődéshez szükséges körülmények, így például sok helyen mesekönyvek sincsenek – tájékoztatott a szeretetszolgálat. 

Kampányunkkal ezen szeretnénk változtatni úgy, hogy mesekönyveket gyűjtünk. 

Azokat eljuttatják az általuk működtetett Felzárkózó települések programba bevont községekben működő közösségi terekbe és a Jelenlét Pontokba. Ily módon a gyermekeknek szervezett közösségi foglalkozásokon, szabadidős tevékenységek során rendelkezésre állnak majd a kiadványok. 

– A kisebbeknek színes, képekkel teli, jó állapotú lapozgatókat, a nagyobbaknak a meséken kívül kiadványokat, színezőket, ifjúsági regényeket és ismeretterjesztő könyveket várunk. Így minden családnak a legmegfelelőbb kiadványt tudjuk eljuttatni – közölte a szervezet. 

Itt adhatók le a könyvek

A felajánlott mesekönyveket a gyűjtésben részt vevő budapesti és vidéki általános iskolák, Máltai Játszóterek mellett a Máltai Szeretetszolgálat Szarvas Gábor út 58–60. szám alatti gyűjtőpontján is le lehet adni. 

Romhányi Tamás, a szeretetszolgálat szóvivője megkeresésünkre arról tájékoztatott, hogy Nógrád megyében ugyan nem gyűjtik a könyveket, azonban a kezdeményezés sikerétől függően szűkebb hazánk azon településeire is jut majd a kiadványokból, amelyek részt vesznek a fenti programban. 

A szeretetszolgálat szóvivőjétől megtudtuk, hogy összesen tizenöt község csatlakozott az akcióhoz: Magyargéc, Nógrádmegyer, Sóshartyán, Hugyag, Karancsság, Nagylóc, Ságújfalu, Szalmatercs, Ipolytarnóc, Litke, Lucfalva, Mátraverebély, Nagybárkány, Nógrádszakál és Rimóc.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában