Movember

2022.11.10. 16:29

Kék szalaggal a szívük felett túráztak Tarjánban, a férfiak egészségmegőrzéséért

Több mint hatvan érdeklődő tűzött kék szalagot a szíve fölé és csatlakozott a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezetének figyelemfelhívó őszi sétájához csütörtök délelőtt a kemping végállomásnál.

Veres Edina

A csoportkép sem maradt el

Forrás: Beküldött fotó

A program első „lépéseként” Kreicsi Mária, az alapszervezet elnöke ismertette a megjelentekkel a nap üzenetét. Mint fogalmazott, ahogy októberben a nők egészségéért sétáltak, úgy túráznak novemberben a férfiak egészségéért. Ezután az alapszervezet elnöke a jelenlévő nőket arra kérte, hogy vigyázzanak a mellettük élő férfiakra.

– Sokat tehetnek az erősebbik nem képviselői közé tartozó családtagjaikért például azzal, hogy beszélnek velük a különböző szűrővizsgálatok jelentőségéről, és meggyőzik őket, hogy azokon részt is vegyenek. Emellett pedig a rendszeres testmozgás jótékony hatásait is előnyös újra és újra a férfitársak figyelmébe ajánlani – hangsúlyozta portálunk érdeklődésére Kreicsi Mária, aki örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy nem kevesebb, mint hatvanöt túrázni vágyó gyűlt össze a sportos programjukon. A sétával a 10 Ezer Lépés Program keretében meghirdetett 45 nap alatt a Föld körül című országos kilométergyűjtő kihíváshoz is csatlakoztak.

Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezetének a férfi egészség fontosságát hirdető, figyelemfelkeltő túrája 2022.11.10.
Több mint hatvanan vettek részt a sétán
Forrás: Beküldött fotó

A kék szalagok kiosztása, és feltűzése után természetesen egy közös kép is készült résztvevőkről, akik ezt követően két csoportra váltak. Egy könnyebb, két kilométeres túrát teljesített az egyik, összesen húsz tagot számláló társaság, amelynek élén Gordos Mária haladt. A további negyvenöt megjelent Félegyházi Évát, a Nordic Walking Senior Klub vezetőjét követve a Tatár-árok felé vette az irányt, hogy teljesítsenek egy több mint öt kilométeres, kaptatósabb túrát. Kreicsi Mária ezzel kapcsolatban aláhúzta, hogy a mozgás akkor tudja kifejteni a jótékony hatásait, amikor a tevékenység hatására megemelkedik a pulzusszám.

Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezetének a férfi egészség fontosságát hirdető, figyelemfelkeltő túrája 2022.11.10.
Jó hangulatban kirándultak a résztvevők
Forrás: Beküldött fotó

Zárásul hozzátette: a jó hangulat, a vidám beszélgetések és az arcokon ülő mosoly végig kitartott az út során mind a két csoport esetében. Mindez pedig arról tanúskodik, hogy a résztvevők élvezték a festői őszi környezetben teljesített túrát, amely segítségével a férfiak egészségmegőrzésének fontosságára irányították a figyelmet.

Korábbi cikkünkben arról írtunk, hogy a férfi egészséget hirdető Movember elnevezésű mozgalomhoz kapcsolódóan a Magyar Rákellenes Liga (MRL) Salgótarjáni Alapszervezete a napokban programot is szervezett Fókuszban a férfiak egészsége címmel:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában