Termék

2022.11.05. 14:59

Közösség is formálódik a szalmatercsi termelői piacon

Szombat délelőtt immár negyedik alkalommal nyitotta meg kapuit a termelői piac a település központjában lévő piactéren. Az esős idő nem szegte kedvét a helyieknek és voltak, akik az egész családjukkal kilátogattak a helyszínre.

F. O.

Egyre többen érdeklődnek a vásár iránt

Forrás: Nool

Fotó: Fodor Orsolya

Szentes Dezső polgármester elmondta, hogy egyre többen érdeklődnek a vásár iránt, hiszen a jó minőségű kézműves termékek mellett családias hangulat is várja az érdeklődőket.

– Szeretnénk minél több közelben élő kézművest és termelőt a piacunkra csábítani. Jelenleg nagy népszerűségnek örvendenek a húsok, a füstölt áruk, a savanyúságok és a sajtok, de szívesen vesznek a helyiek mézet és kézműves figurákat is – emelte ki a faluvezető.

Hozzátette: december 17-én, szombaton ismét megrendezik a termelői piacot, ami egy kicsit másabb lesz, mint az eddigiek, hiszen a helyi gyermekek karácsonyi műsorral készülnek, és a szervezők úgy tervezik, hogy megvendégelik a kilátogatókat a délután, vagy az este folyamán. A község karácsonyfáját is a téren állítják fel, ami még inkább fokozza majd az ünnepi hangulatot.

Fontos, hogy az emberek beszélgessenek egymással

A termelői piacot az önkormányzat a Szent Ferenc Szegényei Alapítvány segítségével rendezte meg, csakúgy mint korábban. Oláh Borbála, az alapítvány munkatársa és a helyi jelenlétpont vezetője elmondta, hogy szeretnék a közösséget még inkább összekovácsolni a programok által.

– Fontos, hogy beszélgessenek egymással az itt élők és közös programokon is részt vegyenek, mert ezáltal jobb kapcsolat alakulhat ki közöttük. Minden alkalommal törekszünk arra, hogy a vásárba olyan programok is legyenek, amelyek ingyenesek. Szeretnénk, ha költekezés nélkül is jól érezhetnék magukat itt a családok, így most is teával és zsíros kenyérrel vártuk a vendégeket – árulta el Oláh Borbála.

Mint kifejtette: a gyerekek számára kézműves foglalkozással készültek és ingyenesen elvihető könyvek közül is válogathattak a látogatók. Korábban a kötetek mellett már ruhákat is osztottak, és folyamatosan keresik a lehetőséget, hogyan tudnának a lehető legtöbbet segíteni a településen élőknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában