Lakossági fórum

2022.11.14. 21:56

Mondjunk nemet a szankciókra! – a konzultáció kitöltésére kért mindenkit Rétvári Bence Bercelen

A Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a nemzeti konzultáció kapcsán tartott lakossági fórumot hétfő este Bercelen.

Ember-Lukács Zsófia

Dr. Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes

Forrás: Nool

Fotó: Fürjes Béla

– Arra kérjük az embereket, hogy töltsék ki a konzultációt, és közösen mondjunk nemet a szankciókra, amelyek mindannyiunkat egyformán érintenek – emelte ki dr. Rétvári Bence, a Belügyminisztérium államtitkára, miniszterhelyettes hétfő este a Bercelen tartott lakossági fórumán.

Az államtitkár az eseményre Balla Mihály, Nyugat-Nógrád országgyűlési képviselőjének meghívására érkezett. A honatya bevezetőként elmondta, hogy a rendezvény témája a nemzeti konzultációval kapcsolatos tájékoztatás, valamint hogy miért fontos mindez nekünk, a háború szomszédságában élőknek. Hangsúlyozta: meg kell tartani azokat az eredményeket, amelyeket az elmúlt tizenkét évben Magyarország elért.

Dr. Rétvári Bence
Dr. Rétvári Bence Balla Mihály meghívására érkezett a településre
Fotós: Fürjes Béla / Forrás: Nool

Rétvári Bence kitért arra, a magyar emberek joggal érezhetik azt, hogy őket becsapták. Azt ígérték ugyanis, hogy ezek a háborús szankciók megállítják majd Oroszországot, véget ér a háború, nagyon fog fájni Oroszországnak, de Európában nem érzik majd hatásait az emberek. Mint fogalmazott, ehhez képest azt látjuk, hogy a háború továbbra is zajlik, sőt, egyre inkább hosszú háborúra rendezkednek be a felek, ami rengeteg szenvedéssel és rengeteg emberáldozattal jár.

Hozzátette: az európaiakban sosem volt ekkora bizonytalanság az energiaellátás kapcsán. A cégek kiszolgáltatott helyzetbe kerültek, nem tudnak előre tervezni, esetleg Európa elhagyására kényszerülnek a többszörös energiaárak miatt. Az államtitkár szerint ebben a háborús korszakban az Európai Unió lépései nem a béke eléréséhez, hanem a háborús konfliktus elmélyítéséhez vezetnek.

Rétvári Bence kiemelte: a magyar emberek mindennapi problémája, hogy a „szankciós felár” nemcsak az energiaárakon látszik, hanem rajta van minden élelmiszeren, minden bolti árun; veszélyben a mindennapi megélhetésük, ami nagy elégedetlenséget is eredményez. Mindez pedig elsősorban a háború és a háborúra hibás válaszként adott szankciók miatt alakult ki.

– Nem szankciókkal kell válaszolni, hanem béketárgyalásokkal, le kell ültetni a két nagyhatalmat, Amerikát és Oroszországot, hogy állapodjanak meg egymással! Európa ne hadszíntér legyen, hanem a béke és a gazdasági gyarapodásnak a tere – mondta a politikus. Hangsúlyozta, azért fontos, hogy minél többen megosszák véleményüket a nemzeti konzultációs íveken, mert így kaphat a kormány olyan támogatást az emberektől, amellyel a magyar érdekeket képviselni tudja Brüsszellel szemben.

November 10-én Bátonyterenyén is lakossági fórumra várták a város és a térség lakosságát. Ahogy arról korábban beszámoltunk, az összejövetelen Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos és Becsó Zsolt országgyűlési képviselő fejtette ki gondolatait az elhibázott brüsszeli szankciók hatásáról, valamint felhívták a jelenlévők figyelmét, hogy a nemzeti konzultáción keresztül mindenki elmondhatja véleményét a kialakult helyzetről, amit a brüsszeli döntéshozók felé is közvetít a kormány.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában