Honvédelem

2022.11.13. 19:20

Ködös idő állította kihívás elé a portyázó balassagyarmati kadétokat

Izgalmas kalandokban, pontosabban egy kadét portyán vehetett részt a Nógrád Megyei Szakképzési Centrum Mikszáth Kálmán Technikum és Szakképző Iskola több diákja a napokban.

Az oktatási intézmény közösségi oldalán számolt be arról, hogy a tizedikes kadétjaik egy feladatokkal tűzdelt túrán tehették próbára elsősorban a tájékozódási képességeiket.

– Az egyes helyszíneket és feladatokat QR-kódokkal és UTM koordinátákkal kapták meg, amelyhez mindössze a mobiltelefonokra volt szükség. A ködös, erősen harmatos fűben külön kihívás volt teljesíteni a feladatokat, amelyek között távbecslés, magasságbecslés, térképészet, gránátdobás és sérült hordozás is volt. A délelőtt folyamán a konkrét feladatok megoldásán túl a csapatmunka és a kitartás fontosságát is megtapasztalhatták a portyát sikerrel teljesítő kadétok – olvasható a technikum és szakképző iskola bejegyzésében, amelyből az is kiderült, hogy a tizenegyedik évfolyamos kadétok a program lebonyolításában nyújtott segítségükért illeti köszönet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában