Helyi közélet

2022.11.13. 07:37

Klímával fűtik fel télen a szendehelyi intézményeket

Kisebb mértékű takarékossági intézkedéseket vezetett be az őszi-téli időszakra a nyugat-nógrádi község önkormányzata.

H. H.

A település három intézményében modern klímaberendezéssel próbálják átvészelni a telet

Forrás: pixabay

Altsach Ignác polgármester elmondta, három intézményüket, az óvodát, a nemrégiben elkészült bölcsődét, a helyi német nemzetiségi önkormányzat fenntartásában működő általános iskolát és a polgármesteri hivatalt, amely közös épületben található a művelődési házzal, ameddig az időjárási körülmények megengedik, modern klímaberendezéssel fűtik. Ha viszont jelentősebb mértékben lecsökken a külső hőmérséklet, a megfelelő meleg megtartása érdekében minimális szinten rásegítenek a gázkazánokkal. 

A polgármester hozzátette, szerencsére mind a négy helyen a közelmúltban komolyabb energetikai fejlesztések történtek, például kicserélték a nyílászárókat, így nem kell fokozottabb megszorításokat alkalmazni.

Altsach Ignác kifejtette még, hogy az iskolához tartozó tornatermet tanítási időben a diákok minden korlátozás nélkül használhatják, ám a délután és esti időben piaci áron adják bérbe a létesítményt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában