Rövidül a menetidő

2022.11.12. 10:33

InterCity vonatra szállhatnak át Hatvanban a kelet-nógrádi utasok

A kelet-nógrádi vasúti közlekedést illető jó hírekről számolt be közösségi oldalán ma reggel Becsó Zsolt, a térség országgyűlési képviselője. A változások december 11-e után lépnek majd életbe.

Nool

A Kelet-Nógrádban élők Hatvanban szállhatnak majd fel az InterCity vonatra. A kép Miskolcon készült

Forrás: Nool.hu

Fotó: Ádám János, Észak-Magyarország

Vitézy Dávid, a Technológiai és Ipari Minisztérium közlekedésért felelős államtitkára a vasúti forgalmat a téli menetrend, december 11-e után érintő változásokról tájékoztatta levelében Becsó Zsoltot, Kelet-Nógrád országgyűlési képviselőjét. A honatya a levél tartalmát teljes egészében közzétette Facebook-oldalán.

– A közösségi közlekedés fejlesztése a Kormány kiemelten fontos feladata, különösen a jelenlegi energiaválság és az abból fakadó bizonytalanság időszakában. 2022. december 11-én életbe lép az új, 2022/2023-as közforgalmú menetrend a vasúti közlekedésben, melyhez az autóbuszok menetrendje is igazodik, hogy a két ágazat együttműködése az utasok érdekében javuljon, és hatékonyabbá váljon. Célunk az, hogy minél többen használják a közösségi közlekedést, ezért a gazdasági nehézségek ellenére számos szolgáltatásfejlesztést vezetünk be országszerte – fogalmazott levelében az államtitkár.

Vitézy Dávid a kelet-nógrádi területre vonatkozó változásokra is kitért:

– Az InterCity vonatok hatvani megállítása lényegesen kedvezőbbé teszi a utazást a Hatvan-Salgótarján-Somoskőújfalu vasútvonalon utazók részére is. A vasútvonal megállóiból a budapesti eljutás ideje ezáltal 25 perccel fog rövidülni, hiszen az átszállási idő az InterCity járatok igénybevétele esetén jelentősen le fog csökkenni. Annak érdekében, hogy a szoros átszállási idők megvalósuljanak, a rendkívül alacsony forgalmú Mátravidéki Erőmű megállóhelyet a járatok menetrendjéből sajnos törölni kellett, ez ugyanakkor nem okoz jelentős utasérdek-sérelmet, tekintettel arra is, hogy az erőmű dolgozóinak szállítása alapvetően eddig is szerződéses autóbuszjáratokkal valósult meg – számolt be a fejlesztés részleteiről a Technológiai és Ipari Minisztérium közlekedésért felelős államtitkára.

Vitézy Dávid korábban az autóbuszos közlekedésre vonatkozóan is jó híreket közölt a Nógrád megyében élőkkel. Ahogy arról beszámoltunk, új, kényelmes és környezetbarát autóbuszok érkezéséről számolt be az államtitkár. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában