Közlekedés

2022.06.04. 09:33

Új, kényelmes és környezetbarát autóbuszok érkeznek Nógrád megyébe

Hamarosan új autóbuszok kezdhetik meg a szolgálatukat Nógrád megyében is.

Nool

Átmenetileg nem lehet majd igénybe venni az egyik leszállóhelyet

Forrás: Volánbusz Zrt.

140 darab új, normál padlós, légkondicionált, kamerarendszerrel, fedélzeti utastájékoztatóval és USB-töltőpontokkal felszerelt autóbusz érkezik a Volánbusz Zrt.-hez. A közlekedési társaság célja továbbra is, hogy a járműpark folyamatos megújításával még vonzóbbá tegye a közösségi közlekedést az egyénivel szemben.

A Volánbusz portálunkhoz eljutatott közleménye szerint az Omnibus Hungária Kereskedelmi Kft. 40 darab Mercedes-Benz Intouro M típusú járművet szállít a társaságnak, amelyek Euro 6e környezetvédelmi besorolású motorral készülnek. 73 utast szállíthatnak, vírus elleni aktív szűrős légkondicionáló berendezéssel, utastéri kamerarendszerrel, fedélzeti utastájékoztató berendezéssel és USB-töltőpontokkal felszereltek. A normál padlós kialakításnak köszönhetően a hosszabb utaknál elengedhetetlen poggyásztér is az utasok rendelkezésére áll. Az autóbuszok a legfejlettebb vészfékasszisztens rendszerrel, az Active Brake Assist 5-tel ellátva kerülnek forgalomba, amely kategóriájában világelsőként a Mercedes-Benz Intouro típuscsaládban mutatkozott be. Ez a vezetéstámogató biztonsági rendszer már a gyalogos és kerékpáros közlekedőket is érzékeli, és szükség esetén akár vészfékezéssel igyekszik elkerülni az álló vagy mozgó személyekkel, illetve akadályokkal történő ütközést.

- A Kravtex Credobus által Magyarországon gyártott 100 darab Credobus Inovell 12 típusú jármű ugyancsak 73 utas egyidejű szállítására alkalmas, és ezek is korszerű, kényelmes és környezetbarát autóbuszok. Ezeknél a járműveknél is nagy kapacitású poggyászteret vehetnek igénybe az utasok. Jellemzően Nógrád megye térségében és az észak-keleti országrészben állnak majd forgalomba az új járművek - olvasható Vitézy Dávid államtitkár közösségi oldalán

Vitézy Dávid a Technológiai és Ipari Minisztérium közlekedési államtitkára a sikeres közbeszerzési eljárás lezárásával kapcsolatban elmondta: „A Volánbusz az elmúlt években Pafféri Zoltán elnök-vezérigazgató vezetésével megindult jármű-fiatalítási programjában eddig csaknem 1800 új autóbuszt vásárolt, és idén további sok száz új jármű beszerzését tervezi. Így év végéig a Technológiai és Ipari Minisztérium által megrendelt helyközi buszflotta állományának 45 százaléka megújulhat és a flotta átlagéletkora 8 évre csökkenhet.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában