Jótékonysági akció

2022.11.19. 21:08

Gyermekotthonnak gyűjtenek csokoládét a balassagyarmati lemezlovasok

A balassagyarmati Funky Lab formáció jótékony céllal indított partisorozatot évekkel ezelőtt, melyet idén is folytatnak a gyerekek segítéséért. Portálunknak Kovács Attila ötletgazda beszélt a megalakulásról, a zenéről és a hagyománnyá vált kezdeményezésről is.

Nool

A Funky Lab jótékony céllal indította el partisorozatát

Forrás: Funky Lab

A kezdetekről elmondta, hogy a kétezres évek vége felé Lénárd Viktorral, az akkori szórakozóhely üzemeltetőjével szervezett először karácsonyi bulit. A várakozásokat felülmúlta a telt házas rendezvény, ami hagyománnyá vált. Több éven át megrendezték, melynek zenei palettája az akkori trendet követte, azonban az idő és helyszín szűkében elmaradtak a rendezvények pár évig.  

2015-ben néhány zenekedvelő fiatal, a későbbi Funky Lab: Szedlák Sándor,  Kulik Norbert, Jónás László, Kovácsné Fejes Andrea összefogott és újraindította partisorozatot, amelyet 2015-ben egy nemes céllal kötöttek össze. Rendhagyó módon a rendezvény belépője egy tábla csokoládé volt, amelyet balassagyarmati Reménysugár Gyermekotthon lakóinak adtak át. Az évek során a kezdeményezéshez több magánszemély és vállalat is csatlakozott, akik saját édességgyűjtő akcióba fogtak az eseményre. Volt olyan év, amikor közel 50 kilogramm édességet adtak át a gyermekeknek. A csapat tagjainak ezáltal lehetősége nyílt több gyermekkel megismerkedni az otthonban, akikkel mélyebb kapcsolatot ápolnak, így megtapasztalták, hogy már egy kocka csokoládé is hatalmas boldogságot jelenthet.

Idén folytatódik a sorozat a ’90-es, 2000-es évek Funky, Hip -Hop, R’n’B, Soul zenéivel, melynek a balassagyarmati Makk Ász ad otthont. A szervezők igyekeztek olyan helyszínt választani, ahol a megemelkedett rezsiköltségek ellenére is tudják biztosítani a feltételeket. 

A belépőt csokoládéban határozták meg, amelyet idén is személyesen adnak majd át az otthon lakóinak. A zenéről és a jó hangulatról vendég DJ és a Funky Lab bakelit lemezeket pörgetve gondoskodik majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában