Jótett helyébe jót ne várj!

2022.11.24. 08:00

Eurómillióktól esett el egy peches jótevő

4,6 millió euróról szóló csekket talált meg, majd adott vissza jogos tulajdonosának egy német férfi, cserébe azonban nem sok viszonzást várhatott. Lászlók Judit kolléganőnk véleménycikke a témáról.

Lászlók Judit

Borítóképünk illusztráció!

Forrás: Pixabay

Bejárta a világsajtót a hír, miszerint egy német férfi hazafelé tartott, amikor megtalálta azt a 4,6 millió eurós csekket, amit az egyik gumicukorgyártó nevére állítottak ki. Ezt követően a férfi felvette a kapcsolatot az édességgyártóval. Mindezek után a vállalat ügyvédje arra kérte őt, hogy semmisítse meg a csekket. A férfi eleget is tett a kérésnek. 

Az édességgyártó köszönete jeléül egy hat zacskó gumicukrot tartalmazó ajándékcsomagot küldött a férfinak. Kiderült, a csekk át volt húzva, így csak a cég válthatta volna be. Ennek ellenére a becsületes megtaláló tettét sokkal jobban is értékelhették volna, mert nem biztos, hogy legközelebb is ilyen szerencséjük lesz. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában