Hagyományőrzés

2022.11.08. 19:06

Élettel töltenék meg Dorogházán a régi parasztházat a felújítás után

Közösségi tér fejlesztésére kapott pályázati támogatást a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Pluszban a község önkormányzata.

G. E.

Dorogházán felújítanak egy régi parasztházat, utána szándékaik szerint élettel töltik meg

Forrás: Pexels

Az elnyert 66 millió forintból a falu központjában egy régi parasztházat újítanak majd fel. Kővári Lászlóné polgármester arról számolt be, hogy az eredetei állapotába szeretnék visszaállítani az önkormányzat tulajdonába lévő épületet. Emellett korszerűsítik is, vizesblokkot alakítanak majd ki abban. 

– Az ingatlanban a felújítást követően szeretnénk egy kiállítóhelyet berendezni a helyiek régi viseletéből, őseink hagyatékából, a mindennapok során használt eszközeikből. Ehhez már több tárgyat is felajánlottak a dorogháziak, de még mindig gyűjtjük a régmúlt emlékeit – fogalmazott Kővári Lászlóné, aki arra is kitért: – Az épületnek azonban nem csupán ezt a funkciót szánjuk, szeretnénk azt élettel megtölteni. Rendezvényeket is helyet ad majd a felújítást követően az ingatlan, aminek az udvarát is rendbe tesszük és akadálymentes parkolót is kialakítunk mellette.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában