Test és lélek

2022.11.15. 07:01

Elárulta a titkot a salgótarjáni kozmetikus: ezt kell tenni télen bőrünk egészségéért!

Az őszi-téli időszak zord időjárása megviseli bőrünket, ezért ilyenkor különös figyelmet kell fordítani az ápolására a salgótarjáni kozmetikus szerint, aki azt is elárulta, hogy milyen sminktrend hódít idén.

Nagy Orsolya

Domonkos Szilvia salgótarjáni mesterkozmetikus számos praktikus tanáccsal látta el olvasóinkat

Forrás: Beküldött fotó

Ősszel és télen nemcsak a lelkünk, de a bőrünk is másfajta ápolást igényel. Domonkos Szilvia salgótarjáni mesterkozmetikus portálunk érdeklődésére elmondta, hogy minden évszaknak, így az ősznek és a télnek is megvannak azok a sajátos jellemzői, amelyek bizony komoly hatással vannak a bőr állapotára.

– Ilyenkor egészen tavaszig a zordabb, szeles és fagyos időjárás következtében megnő bőrünk irritációja, viszont a feszessége csökken, a vérkeringés pedig lelassul. Mindez érzékenyebb bőrt, érdes és húzódó, viszkető érzést eredményez. Ezért ilyenkor érdemes a napi arcápolási rutinokat megváltoztatni – hívta fel a figyelmet a kozmetikus.

Hozzátette: a lemosót tejre, vagy krémre kell cserélni, amelyek kíméletesek a bőr védőrétegével szemben. Peelingnek pedig jók a savas hámlasztók, amelyek kiválóan alkalmasak a nyáron kialakult pigmentfoltok halványítására, a pattanásos bőrre, a ráncos és fakó, érdes bőr ápolására.

Továbbá fontos ügyelni a tonizálásra, ugyanis az visszaállítja a bőr ph-értékét és előkészíti azt a hidratálásra. Az arckrémek esetében pedig télen jobbak a gazdagabb és zsírosabb hidratálók, mint például a hialuronsavasak, amelyek tele vannak vitaminokkal és antioxidánsokkal. Ezeket reggel és este lehet alkalmazni, de a fényvédelemről sem szabad megfeledkezni télen. 

– Hetente egy-két alkalommal tápláló pakolással is kiegészíthetjük a napi bőrápolási rutint, de havonta egyszer akár kozmetikai kezelést is be lehet iktatni, amely lehet például hámlasztás, a pattanásos bőr tisztítása, pigmentfolt kezelés, de akár egy ránctalanító, bőrfiatalító, vagy regeneráló kezelés is – közölte Domonkos Szilvia, aki azt is elárulta, hogy az ajakápolás is elengedhetetlen a hideg időszakban.

Mint mondta: otthonunkban érdemes figyelni a megfelelő párásításra is, hiszen a fűtés miatt kiszárad a lakás levegője, amely a bőr állapotára is hatással van, csakúgy, mint a megfelelő folyadékbevitel. Ezen túlmenően fontos az egészséges életmód, a megfelelő táplálkozás, a vitaminok és az ásványi anyagok bevitele is. Aki pedig teheti, rendszeresen látogasson el szaunába.

Népszerű a pirosítás

A szakember arra is kitért, hogy a smink is befolyásolja a hétköznapok hangulatát. Egy vörös rúzs például az erő és a magabiztosság érzetét kelti. A szépen meghúzott tusvonal pedig a tekintet éberségét hangsúlyozza, míg a pirosító ellensúlyozza a fáradtságot.

– Az őszi-téli sminktrendet áthatja a színek és a fények ereje. A füstös szem most is divat, de a kék árnyalatai a lila és a zöld is. Ezen túlmenően közkedveltek a színezett ajakápolók és a lágy színek. Emellett a nude, a korall és a klasszikus vörös ajak is hódít, valamint a málnapiros és a téglaszínek is. A látványos pirosítás is népszerű mostanság, amelynek színei például a barack, a terrakotta, valamint a sötét rózsás árnyalatok is – fejtette ki a kozmetikus.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában