Továbbtanulás

2022.11.26. 20:59

Egyetemi hallgatók tartottak előadást a salgótarjáni tanulóknak a pályaválasztásról

A Pázmány Pétet Katolikus Egyetem (PPKE) hallgatói tartottak előadást a salgótarjáni Petőfi Sándor általános iskola tanulóinak, akik bővebb betekintést nyerhettek a továbbtanulási lehetőségekbe.

G. P.

A Salgótarjáni Általános Iskola Petőfi Sándor Tagiskolája közösségi oldalán számolt be arról, hogy a napokban egyetemista mentorok segítségével továbbtanulási és munkaszerzési lehetőségekről tartottak előadást a Petőfis gyerekeknek. 

Mint írták: a Tanítsunk Magyarországért! program keretében élménynapot tartottak a diákoknak a Pázmány Péter Katolikus Egyetem hallgatói. A mentorok munkáját dr. Szőke-Milinte Enikő, a PPKE Vitéz János Tanárképző Központjának intézetvezetője, egyetemi docense irányította. 

Hozzátették: az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelő államtitkára, György László azért hozta létre a programot, hogy a kistelepüléseken élő tehetséges fiatalok a korban hozzájuk közel álló egyetemista mentorok segítségével megismerjék az elérhető továbbtanulási, munka- és élményszerzési lehetőségeket. 

Rámutattak továbbá arra is, hogy a mentorálásba bevont általános iskolások olyan készségeket és társadalmi mintákat sajátíthatnak el, amelyek hosszú távon segíthetik a tanulmányaik sikeres befejezését és munkaerőpiaci elhelyezkedésüket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában