Beruházás

2022.11.05. 06:50

Diplomamunkák alapján, 30 millióból újult meg a felsőpetényi orvosi rendelő

Felsőpetény önkormányzata korábban csaknem 30 harminc millió forintot nyert el a Magyar Falu Programban az orvosi rendelő felújítására. A beruházás a napokban el is készült.

L.J.

Balla Mihály, a térség országgyűlési képviselője köszöntötte a vendégeket az orvosi rendelő átadásán

Forrás: Nool.hu

Fotó: Beküldött

Az ünnepélyes átadást, amelyen Laczkovszki Zsolt, a község polgármestere mondott beszédet, csütörtökön délután tartották. 

– Az elsődleges célunk az volt, hogy a létesítmény fenntartási költségeit csökkentsük. Emellett sikerült megváltoztatni az épület bonyolult alaprajzi elrendezését. Az átalakítás során a 150 négyzetméteres alapterületet megosztottuk, így lett 90 négyzetméter lett a rendelők nagysága, míg 60 négyzetméter felszabadult egyéb funkció számára, amit a jövőben szeretnénk hasznosítani – mondta a polgármester. – Az elnyert támogatásból megvalósult az épület víz- és elektromos hálózatának teljese korszerűsítése, a homlokzat és a födém hőszigetelést kapott, a fűtésről ezentúl korszerű levegő hőszivattyú és napelemrendszer gondoskodik, új nyílászárók is beépítésre kerültek. Ezenkívül az épület új burkolatot és felületképzéseket is kapott. Az új bútorok beszerzése mellett, több régi elem is felújításra került.

Alaposan megtervezték a projektet

A polgármester beszédében kiemelte, hogy a projekt megvalósításhoz egy jól előkészített és alaposan átgondolt, előremutató terveket tudtak benyújtani a szűk határidők ellenére is. Ez elsősorban a település két építészének köszönhető: Benyusovics Dalma és Rendi András diplomamunkái remek alapot biztosítottak az önkormányzat részére. Az építészek által készített átfogó és részletes falufejlesztési tervet más kiírásoknál is figyelembe veszik, illetve a jövőben is használni fogják majd.

– Legfőbb célunk a helyi lakosság megtartása, illetve a fiatalok számára egy vonzó jövőkép kialakítása a községben. Ezért igyekszünk szisztematikusan fejleszteni – zárta a ünnepi beszédét Laczkovszki Zsolt. Majd köszönetet mondott azoknak az embereknek, akik valamilyen formában közreműködtek vagy támogatták a fejlesztés megvalósulását.

Kedden és csütörtökön lesz rendelés

Ezt követően Balla Mihály, a térség országgyűlési képviselője, valamint az új háziorvos, dr. Jeszenszky-Kovács Ágnes is megosztotta a gondolatait a jelenlévőkkel. 

A köszöntők és a nemzeti színű szalag átvágása után a jelenlévők megtekinthették a felújított orvosi rendelőt, valamint tájékoztatást is kaptak annak működéséről. Ennek értelmében dr. Jeszenszky-Kovács Ágnes novembertől keddenként és csütörtökönként 9 és 13 óra között rendel majd, emellett minden második csütörtökön 13 óra és 14 óra között iskolaorvosi feladatokat lát el. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában