Advent

2022.11.25. 15:52

Az ünnepre hangolódnak Bujákon, mikulásra futóversenyt is szerveznek

Megkezdték a karácsonyi díszek elhelyezését a napokban a településen. Marti József, a falu esperes-plébánosa elmondta portálunknak, hogy a templom melletti gesztenyés kert ad otthont minden évben a már hagyományos adventi rendezvénynek.

N. O.

– A hagyományőrző csoport tagjai elkészítették a közelmúltban a szabadtéri Betlehemet, valamint a fák is fénybe borultak. November 26-án, szombaton pedig elhelyezzük az adventi koszorút is, amelynek első gyertyáját ünnepi műsor kíséretében gyújtunk majd meg 17 órakor – közölte Marti József. A következő szombatokon, így december 3-án, 10-én és 18-án is ünnepi műsorral karöltve lobbannak majd lángra a gyertyák. Az utolsó alkalommal pedig megrendezik a nagy hagyománynak örvendő falukarácsonyt is. 

Ezen túlmenően december 6-án, kedden Mikulás futást tartanak 16.30 órától: a mozgás szerelmesei a helyi általános iskolától a művelődési házig futnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában