Ünnepek

2022.11.06. 19:04

A karácsony közeledtével az adventi utazásokat keresik leginkább Nógrád megye lakosai

Egy salgótarjáni utazásszervezőt kérdeztünk arról, hogy az év vége felé a nógrádiaknál melyek a legnépszerűbb úti célok, mennyire az árak alapján utaznak és mennyire látszódik a válság hatása az utasszám csökkenésében.

G. P.

Forrás: Shutterstock | Illusztráció

Stec Magdolna, salgótarjáni utazásszervező szerint szűkebb hazánk lakosai elsősorban nem az árakat veszik figyelembe utazás előtt, inkább az élményszerzési lehetőségeket. Persze mindenki próbálja csökkenti a kiadást, de nem ez az elsődleges szempont. A téli ünnepek közeledtével az adventi utazások kerültek előtérbe, amely kevesebb mint 40 ezer forintból meg is valósulhat. 

– A repülőutak iránt a tél közeledtével már alacsonyabb a kereslet. Az adventi utazások azonban nagyon kedveltek, már most több csoport tette le a voksát emellett. A legnépszerűbb úti cél Zakopane, Bécs és Krakkó. Ezek az utak egy-két naposak, a kiadási plafon pedig 40 ezer forint alatt van. Még csak novembert írunk, de több csapat már betelt, és még mindig vannak érdeklődők. Sajnos egyedül vezetem az irodát, így ennyi utazóra már nincs kapacitásom, szerintem fontosabb a minőség, mint a mennyiség.  Nehéz időket élünk, ezért is gondolom azt, hogy az embereknek most különösen nagy az utazási kedvük, maguk mögött akarják hagyni a problémáikat, a nyugalmat és az elragadó környezetet keresik.

Hozzátette: – Igaz kevesebben, de azért vannak, akik a távolabbi országok közelségét szeretnék élvezni az őszi-téli időszakban. Ők leginkább a meleg, tengerparti tájakat keresik. Ilyen például Törökország, Spanyolország, Görögország, Egyiptom és Észak-Ciprus. A görög paradicsom hosszú tengerpartjaival, homokos strandjaival, rejtett öbleivel és titokzatos szigeteivel csábítja a nógrádiakat. Ezeken kívül azonban Egyiptom és Spanyolország is kiválóan alkalmas egy tengerparti csobbanásra, gyönyörű helyszínek bebarangolására, talán ezért is ezek a legnépszerűbbek – emelte ki Stec Magdolna.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában