Rekonstrukció

2022.11.13. 21:17

56 millió forintból korszerűsítik a mátramindszenti művelődési házat

A település önkormányzata 56 millió forintot nyert a Területi- és Településfejlesztési Operatív Program Pluszban. A támogatásból a művelődési házat korszerűsítik majd.

G. E.

Horváth János, a falu első embere arról számolt be, hogy néhány évvel korábban újították fel az épületet, azonban néhány hiányosságot most pótolnak. 

– Az elnyert összegből a fűtési rendszert korszerűsítjük, a nagyteremben több radiátort is elhelyeznek majd a szakemberek. Emellett álmennyezetet alakítanak ki és a világítástechnikát, valamint a hangosítást is megoldják – közölte a polgármester. – Az épületet jelenleg fával fűtjük, azonban a beruházás során a gázt is bevezetjük az ingatlanba, amivel a temperáló fűtést biztosítjuk majd. 

Mint mondta, a tervek szerint a jövőben szeretnék bérbe is adni az épületet, különféle rendezvényekre. Horváth János arra is kitért: a művelődési ház ad otthont a könyvtárnak is, ami heti két napon fogadta az látogatókat. Költséghatékonyság miatt azonban a fűtési szezonban egy napon, igaz hosszabb ideig várják majd az olvasás szerelmeseit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában