Energiaválság

2022.10.20. 18:10

Egyelőre maradhattak iskolájukban a nógrádkövesdi gyerekek

Közleményben reagált a Balassagyarmati Tankerületi Központhoz a Nógrádkövesdi József Attila Általános Iskola helyzetét illetően.

Lászlók Judit

Nógrádkövesdi József Attila Általános Iskola

Forrás: Google Maps

Ahogy arról korábban beszámoltunk az energiaválság miatt bezár a Balassagyarmati Tankerületi Központhoz tartozó Nógrádkövesdi József Attila Általános Iskola a fűtési szezon idejére. Az érintett tanulóknak a Berceli Széchenyi István Általános Iskolába kell majd átjárniuk. A szülők mellett az önkormányzat is tiltakozik a döntés ellen. 

Gyurek László, a község polgármestere akkor azt mondta, az iskolát a fűtési szezon miatt zárják be, ugyanis a fenntartó így szeretne spórolni a költségeken. Az önkormányzat felajánlotta, hogy a község egy másik épületében biztosítja az oktatás helyszínét, illetve annak rezsiköltségeit is állják.

A döntéssel kapcsolatban megkerestük a Balassagyarmati Tankerületi Központot is, akik most egy közleményben reagáltak az üggyel kapcsolatos kérdéseinkre.

– A költséghatékonyság érdekében át kellett gondolni a racionális lehetőségeket, a tanulók oktatási helyszínének ideiglenes áthelyezése előtt még folynak az egyeztetések – áll a közleményben.

A hírek előzőleg arról szóltak, hogy október 17-től, hétfőtől a berceli iskolába fognak majd járni a diákok, azonban Gyurek László polgármester megerősítette, hogy egyelőre erre nem került sor, így a diákok továbbra is a nógrádkövesdi iskolába járnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában