Rémek

2022.10.30. 16:15

Tök jó buliban szellemeskedtek a gyerekek Nemtiben

Egy boszorkány lába kalimpált ki a szalmabálából, egy másik a seprűjéről tartotta szemmel a sürgölődést, ami Nemti szabadtéri színpada körül alakult a hétvégén. Lelkes helyi önkéntesek és a Kiskerttől a bográcsig Egyesület második alkalommal szervezett Tök jó bulit a településen.

Gulyás Edina

A gyerekek örömmel bújtak jelmezbe a rendezvényen

Forrás: Nool

Fotó: G. E.

 A programot a Kerek Perec Egylet A kalap című előadása nyitotta meg, majd kézműves foglalkozások, ügyességi és népi játékok várták a településen és a környező falvakban élőket.

– A gyerekek fánkevő versenyben, diótörésben, labdadobásban és almahorgászatban próbálhatták ki ügyességüket, de aki akart seprőnyélre is pattanhatott és versenyt futhatott a társaival – közölte Ládecki Anita, a program egyik főszervezője.

A gyerekek almát és fánkot is zsákmányoltak, de nem mindennapi módon
Fotós: G. E. / Forrás: Nool

Mint mondta, tökfaragó versenyt is hirdettek, amin nem csak a fiatalok, hanem a felnőttek is összemérhették kreativitásukat. Az alapanyagot a szervezők biztosították, az indulók lelkesen dolgoztak, végül húsz alkotás sorakozott a színpad szélén, amiket különböző kategóriákban díjaztak is.

A résztvevők lelkesen készítették a töklámpásokat
Fotós: G. E. / Forrás: Nool

– Egyesületünk a Magyar Falu Program nyertes pályázatának segítségével igyekszik szebbé varázsolni a települést. Mindig az adott évszaknak és ünnepnek megfelelő díszítéssel próbálunk mosolyt csalni az itt élő, és a falun áthaladók arcára – tájékoztatott Szota Ferencné Ildikó, a szervezet elnöke. – A mai programon is az elnyert támogatásból és helyi vállalkozók adományaiból vendégeltük meg az ide látogatókat. A gyerekeknek pedig édességgel kedveskedtünk.

Megvendégelték a résztvevőket
Fotós: G. E. / Forrás: Nool

Matikovszkiné Medve Myrtil, az egyesület tagja arról beszélt, hogy a Tök jó bulit, ahogyan más programjaikat is, azzal a céllal szervezték, hogy alkalmat biztosítsanak a helyieknek egy jó hangulatú délutánt együtt tölteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában