Korszerűsítés

2022.10.17. 20:59

Rezsicsökkentés felújítással: így néz ki a modern vizslási óvoda

Míg sok helyen bezárnak az intézmények vagy korlátozott nyitva tartással működnek, addig Vizsláson egy kívül-belül megújított épületbe költöztették át az óvodát a napokban.

V. E.

Már berendezték az új helyszínt

Forrás: Facebook/Sándor József

Sándor József, a falu polgármestere elmondta: az emelkedő rezsiárak mellett a döntést az is indokolta, hogy az intézményt egy közel 180 millió forintos pályázati támogatás segítségével felújítják.

– A hozzávetőleg negyvenéves épület már megérett a korszerűsítésre, hiszen mind a vízvezetékek, mind a belső áramhálózat már magán viseli az idő vasfogának nyomát. A munkálatok idejére mindenképp át kellett volna költöztetni a gyerekeket, így a lépést lényegében csak előbbre hoztuk. A három csoportszobát az iskola kívül-belül felújított épületébe helyeztük át. A helyiségek közül kettő hagyományos – a kis, illetve középső és nagy – csoportoknak ad helyet, míg a harmadik egy fejlesztő szobaként működik majd – mondta Sándor József, aki arra is rámutatott, hogy a napokban már az óvónők néhány helyi lakos segítségével áttakarították, kifertőtlenítették az iskola érintett épületrészét, illetve már a berendezéseket is áthordták oda.

Hozzátette: részben önerőből, valamint a legutóbbi jótékonysági bál bevételéből új játékokat, fejlesztő eszközöket és bútorokat is beszereztek a kicsik számára, akik így egy gyerekbarát és korszerű épületben tölthetik mindennapjaikat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában