Rekonstrukció

2022.10.18. 09:50

Önerőből újította fel a balesetveszélyes mátraalmási ravatalozót az egyesület

Saját forrásból újította fel a Mátraalmásért Egyesület a helyi ravatalozó épületét és annak környékét.

G. E.

A ravatalozó külső homlokzatát is felújították

Forrás: Shutterstock

Sőreg Csaba, a falurész fejlődéséért tevékenykedő szervezet elnöke elmondta, hogy a külső, fedett részen balesetveszélyes volt a burkolat, esős időben rendkívül csúszott, most biztonságosra cserélték azt.

– Az épület északi fala meg volt csúszva, statikai acélpántos rögzítéssel vettük elejét annak, hogy összedőljön a ravatalozó. Ezt követően a vakolatot és a nyílászárókat is felújítottuk, valamint a csatornát is lecseréltük – fogalmazott az elnök, hozzátéve: – Terveink szerint, amennyiben lehetőségünk lesz rá, a jövőben a belső korszerűsítést is megoldjuk. Mint mondta, a területre a helyi nemzetiségi önkormányzat korábban zúzott követ hozott, annak szétterítése is megtörtént. Ezzel parkolásra megfelelő területet alakítottak ki.

Az egyesület október 22-én, szombaton 9 órától szépítési, karbantartási munkát szervez a temetőben, ahová várják azokat, akik szívügyüknek tekintik, hogy méltó körülmények között pihenjék örök álmukat szeretteik, hozzátartozóik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában