Mentés

2022.10.22. 14:20

Utolsó pillanatban érkezett a segítség, hatmilliót nyertek a salgótarjáni állatvédők

Hatmillió forintos támogatást nyert a salgótarjáni Mancs Menedék Állatvédő Egyesület. Rendezik felhalmozódott tartozásaikat és bővítik a férőhelyeket.

G.P.

A salgótarjáni telephelyű Mancs Menedék Állatvédő Egyesület a minap osztotta meg közösségi oldalán, miszerint 6 millió forintos támogatás érkezett hozzájuk, amit a felhalmozódott tartozásaik kiegyenlítésére, valamint férőhelybővítésre fognak költeni. 

Portálunk érdeklődésére Bozó Brigitta, az egyesület vezetője elmondta, hogy a kialakult energiaválság is jócskán közrejátszott abban, hogy az  anyagi keretük megtépázódott, így az utolsó pillanatban oldódott meg a kilátástalannak tűnő helyzet.

– Hatalmas öröm ez nekünk, ennyi pénze még sosem volt az egyesületnek. Szó szerint az utolsó pillanatban jött a támogatás a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft.-től. A pénznek van helye, hiszen az állatorvosi tartozásunk közel 3 millió forint, a fennmaradó összeget az állatok ivartalanítására, férőhelybővítésre és élelemre fogjuk fordítani. Jó érzés, hogy tovább tudjuk folytatni a munkánkat, nem pedig az irreális mennyiségű tartozásainkat halmozzuk – mondta Bozó Brigitta.

Hozzátette: sok vidéki állatvédő szervezet  kénytelen feladni a harcot a magas energiaárak és a tartalékok felélése miatt, ők viszont újult erővel folytatják a munkát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában