Nevelés

2022.10.20. 19:40

Közel kilencvenmillióból épült meg Romhány új bölcsődéje (galéria)

Csütörtökön késő délután ünnepélyes keretek között avatták fel Romhányban a község új bölcsődéjét, ahol hamarosan tizenkét kisgyermeket fogadhatnak.

Hegedűs Henrik

A gyermekek ünnepi műsorral készültek a rendezvényre

Forrás: Nool

Fotó: Hegedűs Márk

Az átadó felvezetéseként a helyi óvodások adtak elő néptáncos-népzenés műsort, majd Vezér Attila, a település polgármestere avatta be a rendezvény részvevőit a fejlesztés részleteibe. Kiemelte, első körben még 2018-ban nyert el az önkormányzat mintegy hetvenmillió forintos központi támogatást a kivitelezésre, ám menet közben megnövekedtek a beruházás költségei, ezért kiegészítést kellett kérni, és miután ez megérkezett, láthattak hozzá a tényleges munkálatokhoz, amikhez meghatározott önerőt is biztosított az önkormányzat. 

Végül a bruttó közel 88 millió forintos összegből sikerült az Aranyalma óvoda mellé csatlakoztatni az új szárnyat, ahol a község 1-3 éves gyermekeit fogadhatják a jövőben. A polgármester hozzátette, nagy öröm számukra, hogy a szülők részéről felmerült komoly igényt ilyen magas színvonalon teljesíthették.

Az eseményen megjelent Balla Mihály, a térség országgyűlési képviselője, aki hangsúlyozta, hogy a huszonegyedik század követelményeihez mérten, és a nemzetközileg alakuló családpolitikához igazodva fokozottan jelentős, hogy a bölcsőde, mint első nevelési terep, kifejezett hangsúlyt kapjon a gyermeket vállaló szülők támogatása terén, és minden erővel segíteni kell a hasonló intézmények létrehozatalát. Hozzátette, hogy az pedig külön öröm, hogy Romhányban az önkormányzat gondoskodott arról, hogy  óvoda épületéhez illesszék a bölcsődét, ami rendkívül bölcs döntésre vall.

A létesítmény átadási ünnepségét Rodák Rebeka gitár-ének játéka kísérte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában