Beruházás

2022.10.31. 21:20

Jó ütemben halad a szolgálati lakások energetikai korszerűsítése Mátramindszenten

G. E.

Mátramindszenten felújítják az üresen álló szolgálati lakásokat - közölte a falu polgármestere, Horváth János

Forrás: Nool.hu

Fotó: Hegedűs Márk

A tervek szerint halad a három szolgálati lakásnak helyet adó ingatlan felújítása a Béke úton. A település önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Pluszban nyert 40 millió forintos támogatást a korszerűsítésre. 

– Az épületek már hosszú évek óta üresen állnak, a fenti összegből megvalósul azok energetikai felújítása – tájékoztatott Horváth János, a község polgármestere, aki arra is kitért: – A külső szigetelést és a fűtéskorszerűsítést oldják meg a szakemberek, akik jelenleg is dolgoznak. A kivitelezés a tervek szerint egy hónapon belül elkészül.

Mint mondta, az ingatlant folyamatosan újítják, korábban a nyílászárókat cserélték ki. A modernizálásnak azonban még nincs vége, további fejlesztések szükségesek, amihez keresik a pályázati forrásokat. A településvezető arra is kitért: a teljes korszerűsítést követően örömmel vennék, ha óvodapedagógusnak nyújtana otthont az egyik szolgálati lakás, a faluban ugyanis évek óta üres a meghirdetett óvónői állás.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában