Ősállatok nyomában

2022.10.28. 07:16

Őstengeri óriáscápákkal búvárkodhatnak az vállalkozó szelleműek Ipolytarnócon

Tárt kapukkal várnak minden érdeklődőt az október végi hosszú hétvégén a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság látogatóközpontjai - köztük az Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Terület, ahol egyik nap különlegességgel is készülnek.

Nool

Az Ősfenyő fogadóépületben várnak minden érdeklődőt egy különleges programra is

Forrás: Nool archívum

Ősállatok nyomába eredhet, s természetközeli élményekkel gazdagodhat minden olyan érdeklődő, aki a hosszú hétvégén beiktat egy kis kirándulást is az életébe és felkeresi az Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Területet. A látogatóközpont ugyanis az október 29-től november 1-ig tartó hosszú hétvégén is tárt kapukkal várja vendégeit minden nap 9 órától 16 óráig, október 29-re pedig egy plusz programmal is készülnek.

Izgalmas időutazásra invitálja látogatóit az Ősmaradványok:

– A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság szervezésében induló túra során a Pannon-tó bükkábrányi fáitól szupervulkáni katasztrófán keresztül őstengeri óriáscápákig búvárkodhatnak a vállalkozó kedvű és bátor érdeklődők a Novohrad-Nógrád UNESCO Globális Geopark beléptető kapujánál – fogalmaz az eseményről közzétett beszámolójában az Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Terület. 

A 2,2 kilométer hosszúságú túra találkozója az Ősfenyő fogadóépületben lesz szombaton 11:45-kor.

– Ez a tovatűnt világba nyíló kirándulás igazi szellemi kihívás. Az Ősfenyő fogadóépület tapintható kiállításain keresztül a bükkábrányi fákig, majd a miocén erdőt érintve a geológiai tanösvény világhírű feltárásáig ad betekintést a múltba, átélve az egykori éghajlatváltozások megpróbáltatásait is. Aki részt vesz rajta, az másként értelmezi majd a jelenkor kihívásait is, amikből jócskán jut mostanában ősi kontinensünk lakóinak. Kell az összetartás – áll az esemény részleteiben.

Az eseményre egyébként előzetes regisztráció szükséges, amit IDE kattintva találnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában