Megújulás

2022.10.19. 08:32

Hatvankét gyermekről gondoskodnak a karancssági óvoda felújított falai között

A Kerekerdő óvodában, ahová a településről és a szomszédos Szalmatercsről 62 gyermek jár, kiemelt szerepet kap a játék.

Sz. F.

Illés Klára vezető óvónő gyermekével

Forrás: Beküldött fotó

 – A játék, amellett, hogy leköti a gyermekeket, fejleszti a kézügyességüket, gazdagítja fantáziavilágukat, s az együtt játszás során erősödik a közösségi érzésük – vélekedett Illés Klára, az intézmény vezetője, hozzátéve, két sikeres pályázatnak köszönhetően sok fejlesztőjátékot szereztek be. 

Örül a szép, új óvodának, amely a Magyar Falu Program keretében pályázati pénzből 2021-ben 30 millió forint értékben újult meg. Ugyanabban az évben, ugyancsak egy sikeres pályázatának köszönhetően ötmillió forintot kaptak szabadtéri játszótér kialakítására. A vezető óvónő arra is kitért, hogy a helyi önkormányzattal jó kapcsolatot ápolnak. 

Utalt rá, hogy az óvodában nagy hangsúlyt kap az egészséges életmódra nevelés. 

– Több olyan gyermek jár hozzánk, akik szociális hátrányban szenvednek. Ezek a gyermekek külön nevelést igényelnek, odafigyelünk rájuk. Kérjük őket, hogy ne szemeteljenek, vigyázzanak a játékokra, illetve a mosdóhasználat után mossanak kezet. Meg kell értetni velük, hogy ebéd után fontos az alvás. Megfelelő napirendet kell kialakítani náluk. Azon vagyunk, hogy ezeknél a gyermekeknél csökkenjen vagy megszűnjön a hátrányos helyzet – vélekedett a vezető óvónő. 

Az óvoda három csoportjában hat óvónő, három dajka, egy pedagógiai asszisztens dolgozik.  A vezető óvónő elmondta, hogy jó kapcsolatot ápol a szülőkkel, a többségük elfogadja azokat a nevelési módszereket, amelyekre felhívják a figyelmüket, megértik, hogy a gyermek érdekében fontos a szülői ház és az óvoda jó kapcsolata, az azonos nevelési módszerek. 

Kitért rá, hogy odaadással, a gyermekek iránti felelősséggel végzi óvónői hivatását. Szereti a gyermekeket, örömmel ül le közéjük játszani. Családjával Szalmatercsen él, négyéves gyermeke szintén itt óvodás. Ahogy mondta, a kollégái is nagy szeretettel foglalkoznak a gyermekekkel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában