Egyre többen

2022.10.30. 07:40

Gólyahír a KSH-tól: emelkedett a születések száma Nógrádban

Jó hírt közölt pénteken a Központi Statisztikai Hivatal: előzetes adataik alapján az elmúlt tizenkét hónapban Észak-Magyarországon, így Nógrád megyében is emelkedett a születések száma.

Nool

A KSH előzetes adatai alapján 2021 októbere és 2022 szeptembere között Észak-Magyarországon és Észak-Alföldön kis mértékben emelkedett a születések száma, a többi régióban csökkent. A legnagyobb mértékű visszaesés Budapesten, a legkisebb a Dél-Dunántúlon történt. Összesen 89 ezer 724 gyermek született Magyarországon a vizsgált időszakban. 

Mint kiderült, Észak-Magyarországon 11 ezer 637 gyermeket hoztak világra, ami 0,6 százalékos emelkedést jelent az egy évvel korábbi születési számhoz képes. Nógrád megyében tizenkét hónap alatt 1 ezer 820 újszülött érkezett, ez 0,7 százalékos az emelkedést jelent a korábbi adatokhoz viszonyítva. Ha csak az idei évet vizsgáljuk, januártól szeptember végéig 1 ezer 352 baba született megyénkben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában