Eladó

2022.10.24. 20:00

Gazdag kínálattal érkeztek, de csalódottan távoztak a kofák a szécsényi vásárból

Országos kirakodóvásárt rendeztek hétfőn délelőtt Szécsényben, ahová Erdély mellett hazánk több pontjáról is érkeztek kereskedők. A kínálat gazdag és színes, a kereslet azonban igen gyér volt. A vásári árusok azt mondják, örülnek, ha nem lesz anyagi veszteségük.

G.P.

Csak páran szemlélték a kínálatot.

Forrás: Nool

Fotó: H.M.

Az Ady Endre útra kilátogatva a kolbászok finom illata fogadott bennünket. Közelebb sétálva azonban arra lettünk figyelmesek, hogy az árusokon kívül csupán egy-két érdeklődő szemlélte a bőséges kínálatot, a legendás vásári forgatagnak sajnos nyoma sem volt. A sátrakban elektronikai eszközök, művirágok, ruházati cikkek, édességek, kolbászok, illetve más hústermékek és mindennapi használati tárgyak százai sorakoztak, ám ezek sem tudták vásárlásra bírni az arra járókat. 

Alig volt vevő, és aki megállt egy-egy standnál, többnyire az is csak nézelődött. Az okokat keresve megkérdeztük néhányukat, de nem akartak nyilatkozni. Az árusok viszont beszámoltak a tapasztalataikról. 

– A fővárosból érkeztem, jó, ha nullára kijövök a benzinköltséggel – mondta Seres Erika. – Másodjára vagyok Szécsényben árusítani, de az előző évben jóval nagyobb volt az érdeklődés és a vásárlási kedv. Több minden közrejátszhat ebben. Eredetileg 31-én lett volna megtartva, de korábbi időpontra tették át a vásárt. Befolyásoló tényező lehet még a közelgő ünnep miatti sok kiadás is. Inkább virágra költenek most az emberek. 

Csak lődörögtek az emberek

Kovács László elmondta, másodjára árusít a nógrádi városban, de egyik alkalommal sem járt szerencsével. 

– Csak lődörögnek az emberek, múltkor az időjárás volt az oka az alacsony bevételnek, most pedig az ünnepek. Mindenki próbálja csökkenteni a kiadásait, örülnek, ha a mécseseket és a virágokat be tudják szerezni. Egerből utaztam idáig, az útiköltség miatt valószínűleg nem marad plusz a mostani bevételből – nyilatkozta a csokoládét, üdítőitalokat és egyéb nyalánkságokat kínáló férfi. 

Miként az árusok, mi sem először fordultunk meg az egyébként országos hírű szécsényi vásárban. Tavaly – a világjárvány utáni nyitást követően – még bizakodóan tekintettek a jövőbe a nógrádi városba érkező árusok. 2021 februári tudósításunkat itt olvashatja:

2021 áprilisában is elmentünk a szécsényi vásárba. Akkor azt tapasztaltuk, hogy kereskedőkből és – a mostanival ellentétben – vevőkből sem volt hiány. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában