Hagyományőrzés

2022.10.23. 10:14

Fejkendőkből nyílt kiállítás, ápolták a kazári tradíciókat

Megtelt érdeklődőkkel a település kultúrháza a napokban megrendezett, Visszaemlékezés a kazári hagyományokra című programra.

Veres Edina

Több száz fejkendőt láthattak az érdeklődők a kazári művelődési házban

Forrás: Nool.hu

Fotó: Hüvösi Csaba

A szervezésért felelős Kazár Nyugdíjasaiért Egyesület elnöke, Szabó Imréné portálunknak elmondta: az eseményen egy kendőkiállítást is megnyitottak.

– Több mint száz fejkendőt sikerült összegyűjtenünk, amelyeket egykor nagyanyáink, dédnagyanyáink, üknagyanyáink hordtak  településünkön. A tárlatot Gecse Ákos, községünk polgármestere nyitotta meg. Ezután következett a mesemondó program, amely során az előadók szabadon választott történeteket osztottak meg a közönséggel. Az elbeszélések között akadt valódi palóc mese is. Igazi öröm volt számunkra, hogy a mesemondásban nem csupán a felnőtt korosztály képviseltette magát, hiszen mellettük az iskolából és az óvodából is érkeztek gyermekek résztvevőként – mondta Szabó Imréné hozzátéve, hogy a Székely Orsolya által készített rövidfilmek segítségével is bemutatták a kazári népviselet sokszínűségét.

Hozzátette: a rendezvényt a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával valósították meg.

Az esemény zárásaként a vendégek a Kazár Nyugdíjasaiért Egyesület tagjainak saját kezűleg készített süteményeket kóstolhattak meg, illetve egy jó hangulatú kötetlen beszélgetést folytathattak a szervezőkkel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában