Oktatás

2022.10.12. 18:10

Erdély legfontosabb nevezetességeivel ismerkedhettek meg a balassagyarmati szondisok

Ötnapos erdélyi kiránduláson vett részt az Nógrád Megyei Szakképzési Centrum (NMSZC) Szondi György Technikum és Szakképző Iskola 40 diákja és négy oktatója a Bethlen Gábor Alapítvány támogatásával az elmúlt héten.

Nool

A diákok és oktatóik felejthetetlen élményekkel gazdagodtak

Forrás: Beküldött fotó

– A balassagyarmati diákok és oktatóik Aradon megkoszorúztuk a 13 vértanú szobrát a vesztőhelyen, megtekintették Déva és Vajdahunyad várát, túráztak a Zerge-havasokban, valamint meglátogatták az Osztrák- Magyar Monarchia legendás üdülőhelyét, Herkulesfürdőt – számolt be a tanulmányi útról Tanka Ágnes, az NMSZC Szondi György Technikum és Szakképző Iskola igazgatója. Hozzátette: – Ezt követően a Dunán vízre szálltak, s megcsodálták a Nagy- és a Kis-Kazán szoros szépségeit, valamint megismerkedtek Orsova, Karánsebes és Temesvár nevezetességeivel.

Az igazgató továbbá kiemelte, hogy a Bethlen Gábor Alapítvány jóvoltából tartalmas öt napot töltöttek diákjaik és oktatóik erdélyi területeken, ahol felejthetetlen élményekkel gazdagodtak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában