Horog

2022.10.04. 10:40

Egyedi trófeát kapott: az ezredik halát is partra emelte Maconkán a vérbeli pecás

Csupán néhány hónap telt el azóta, hogy beszámoltunk a 900. maconkai rekordhalát horogra akasztó Novák Györgyről. E teljesítményével a harmincas éveiben járó gyöngyöspatai horgász már akkor is az abszolút rekordernek számított Maconkán, azonban természetesen még ezután sem tette parkolópályára a horgászbotját a vérbeli pecás.

V. E.

Novák György (balról a második) a gyönyörű serleggel

Forrás: Facebook

 A napokban a Maconkai-víztározó és tórendszere nevű közösségi oldal 1 horgász, 1000 rekordhal felkiáltással tett közzé egy bejegyzést.

– Mint sokak számára ismert, Maconka vezeti Európa legnagyobb édesvízi rekordlistáját, ahol jelenleg közel hatezer horgász több mint 45 ezer rekordhala került rögzítésre. Megjegyzendő, hogy a tórendszeren kötelező regisztráció nem "csak" reklámcélú, mert komoly állományvédelmi és statisztikai célokat is szolgál. Novák György először 2011 júniusában iratkozott fel a rekordlistára és 2022. szeptember 24-én – a legendás gáti szakaszon – ért fel a csúcsra, amikor egy 19,97 kg-os nyurgaponty képében megfogta az 1000. hitelesített rekordhalát – olvasható a posztban. Az ezer halból 956 különféle ponty, 20 amur, míg 16 tokféle. Ugyanakkor emellett négy harcsa, három fekete amur és egy busa is gazdagítja a palettát.

Hozzátették: erre a teljesítményre nincs példa máshol, így természetesen a – tórendszer horgászati és turisztikai hasznosítója – Báronyterenye-Maconkai Szabadidő- és Sporthorgász Egyesület és a Magyar Országos Horgász Szövetség is elismerte egy egyedi trófeával a sikeres horgászt.

Nemrég a 900. rekordhalról is beszámoltunk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában