Horgászat

2022.07.29. 07:01

Rekordot döntött a pecás: kilencszázadik halát akasztotta horogra Maconkán

Kilencszázadik rekordhalát akasztotta horogra minap a Maconkai horgásztó partján Novák György.

Veres Edina

Forrás: Maconka.hu

E teljesítménnyel a harmincas éveiben járó gyöngyöspatai horgász az abszolút rekorder. A maconkai-víztározó és tórendszer nevű közösségi oldal bejegyzése szerint a 11,35 kilogrammos nyurga pontyot állandó horgásztársaival – ifj. Novák Györggyel és Novák Alexszel – sikerült partra csalnia.

A tórendszer horgászati és turisztikai hasznosítója a Bátonyterenye-Maconkai Szabadidő- és Sporthorgász Egyesület. A szervezet honlapján elérhető rekordlista alapján jelenleg 5 ezer 745 horgász 44 ezer 163 rekordhala található a felsorolásban.

Novák György első csúcsfogása 2011. június 12-én akadt a horogra a gáti szakaszon egy 26 kilogrammos harcsa képében. Ugyanezen a helyszínen fogta közel két évre rá legnagyobb halát is, azt az 58 kilós harcsát, amit a statisztikai adatok szerint kevesebb, mint tizenhárom perc alatt emelt a vízfelszín felé.

Novák György immár el is indult az ezredik rekordhal felé vezető úton, hiszen az összesítő listában a neve mellett immár 903-as számjegy áll.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában