Úton

2022.09.29. 08:12

Tizenegymillió forintból tették biztonságosabbá a közlekedést Legénden

A közelmúltban átadták Legénden a felújított Travnyiki utat és a hozzá kapcsolódó hidat is.

L. J.

A szalag átvágásának pillanata a szakasz ünnepélyes átadásán

Forrás: Beküldött

– A Belügyminisztérium felhívásán 11,3 millió forint támogatást nyertünk el – mondta portálunknak Tunkel Tamás, a község polgármestere, hozzátéve: 

– Ennek köszönhetően nemrégiben megújult a Dózsa György és Petőfi Sándor utakat összekötő szilárd burkolatú út és a hozzá kapcsolódó híd, valamint az átereszek. A beruházáshoz az önkormányzat közel kétmillió forint önerőt biztosított. 

A polgármester kifejtette, hogy a kivitelezési munkálatokat két ütemben végezték el. Az első ütem az átereszek és az út felújításával zárult tavaly decemberben. Mint mondta, az út alatt fekvő, a belvízmentesítésben fontos szerepet játszó átereszek sok évvel korábban összeroppantak, ezért azoknak a cseréje már rendkívül időszerű volt. Továbbá az útszakaszt összesen 146 méter hosszúságban aszfaltozták. A második ütemben a Legénd patak felett átívelő öt tonna teherbírású híd faszerkezetét cserélték ki és a vas tartószerkezeti elemek korrózió védelme is megtörtént. 

– A fejlesztés elősegíti a Nézsa–Legénd–Nógrádsáp közötti közúti közlekedést. Emellett a híd teherbírása és esztétikai állapota is sokat javult. Így korszerűbb és biztonságosabb körülmények között lehet rajta közlekedni. Az út alatt elvégzett cső átereszek cseréjével pedig újra biztosított a vízelvezetés, amely az út élettartamát jelentősen növeli – fogalmazott a polgármester, aki szerint a beruházás révén a község labdarúgópályája és szomszédos díszparkja is biztonságosabban megközelíthetővé vált. Emellett csökkent a belterületi közlekedési balesetek kockázata, illetve a párhuzamos községi utak és hidak forgalomterhelése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában